Karışık Turşu

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

Karışık Turşu Tarifi İçin malzemeler
- 4-5 yaprak kereviz yaprağı
- 2-3 adet yeşil domates
- 1 küçük lahananın yarısı
- 2-3 acur
- 2-3 kelek
- 2-3 havuç
- 10-15 nohut
- 10-15 tane karabiber
- 5 diş sarımsak
Salamurası için
- 1 lt su (Kaynatılıp oda ısısında soğumuş)
- 1 çay bardağı sirke (Tercihen ev yapımı)
- 2.5 yemek kaşığı kaya tuzu
Karışık Turşu Nasıl Yapılır?
- Salamurası için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Kereviz sapı dışındaki tüm sebzeleri aynı boyda olacak şekilde kesin.
- Kavanozun alt kısmına nohutları serpin. Doğradığınız sebzeleri elinizle sıkıştırarak kavanozun içine yerleştirin.
- Üzerine salamura suyunu dökün, kereviz sapı ile üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Kapağını sıkıca kapatıp 15 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletin.
Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis acı biber turşusu tarifine de mutlaka göz atın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR