ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KARIŞIK TURŞU

> KARIŞIK TURŞU
Karışık turşu
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karışık turşu tarifi için malzemeler
  • 4-5 yaprak kereviz yaprağı
  • 2-3 adet yeşil domates
  • 1 küçük lahananın yarısı
  • 2-3 acur
  • 2-3 kelek
  • 2-3 havuç
  • 10-15 nohut
  • 10-15 tane karabiber
  • 5 diş sarımsak

Salamurası için

  • 1 lt su (Kaynatılıp oda ısısında soğumuş)
  • 1 çay bardağı sirke (Tercihen ev yapımı)
  • 2.5 yemek kaşığı kaya tuzu
Karışık turşu Nasıl Yapılır

  • Salamurası için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Kereviz sapı dışındaki tüm sebzeleri aynı boyda olacak şekilde kesin. Kavanozun alt kısmına nohutları serpin. Doğradığınız sebzeleri elinizle sıkıştırarak kavanozun içine yerleştirin. Üzerine salamura suyunu dökün, kereviz sapı ile üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Kapağını sıkıca kapatıp 15 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.