ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BOŞNAK TURŞUSU SOKA (KAYMAKLI BİBER TURŞUSU)

> BOŞNAK TURŞUSU SOKA (KAYMAKLI BİBER TURŞUSU)
Boşnak turşusu soka (Kaymaklı biber turşusu)
10 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Boşnak turşusu soka (Kaymaklı biber turşusu) tarifi için malzemeler
  • 2 kg Boşnak biberi (Acı, açık sarı renkli, küçük dolmalık biber)
  • 2 kg kaymak (Çırpılmış süt kreması da olabilir)
  • 750 g beyaz peynir ya da lor peyniri
  • Aldığı kadar süt
  • Tuz
Boşnak turşusu soka (Kaymaklı biber turşusu) Nasıl Yapılır

  • Boşnak biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayın ve içlerini bolca tuzlayıp büyük bir tepsiye dizin. Bir gece bu şekilde bekletin. 
  • Biberler hazır olduktan sonra bir karıştırma kabında beyaz peyniri çatalla ezin ve kaymakla karıştırın. 
  • Tuzlu bekletilen biberlerin içinde biriken suyu boşaltıp içlerini kaymaklı peynirle doldurun. Doldurduğunuz biberleri temiz cam kavanozlara sık olacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine çıkacak kadar süt ekleyin (İsterseniz biberleri dörde bölüp kaymaklı peynirle harmanlayarak da kavanoza doldurabilirsiniz). Kavanozların ağzını önce streç film ile kaplayın, sonra kapaklarını sıkıca kapatın. Buzdolabına kaldırın ve 20-25 gün beklettikten sonra servis yapmak üzere temiz bir kaşıkla çıkarın. Tekrar kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.