Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu
18 Nisan 2024

Biberin kökeni Güney Amerika'ya dayanır. Yemeklerin ve salataların içinde yer verilen , C vitamini bakımından zengin olan bu besin, turşu yapımında kullanılarak uzun süre saklanabilir. Yeşil biber ile hazırlanan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra vücutta oluşan krampların giderilmesine yardımcı olur. Malzemeler hazırsa, püf noktalarıyla yağlı biber turşusu tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Yağlı Biber Turşusu Kaç Kaloridir?

  • 100 gram olarak hazırlanan yağlı biber turşusu yaklaşık 15 kaloridir. Kalori değeri düşük olsa da, içeriğinde yüksek oranda tuz bulunduğundan ölçülü bir şekilde tüketilmeli, ardından bol miktarda su içilmelidir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 3 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yağlı Biber Turşusu için

Malzemeler

  • 500 gr sivri kıl biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
Yağlı Biber Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle biberleri yıkayın ve sap tarafından uç kısmına doğru bıçakla hafifçe çizik atın.
  2. O esnada üzüm sirkesi, zeytinyağı, su ve tuzu büyük bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suya biberleri ve hafifçe ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  3. Biberleri yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Pişen biberleri bir maşa yardımıyla kavanoza doldurun.
  4. Sıcak turşu suyunu hazırladığınız biberlerin üzerinde 1.5 cm boşluk kalacak şekilde kavanoza doldurun.
  5. Soğuyunca kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Yağlı biber turşusunu, kuru fasulye ve pirinç pilavı ile birlikte servis ederek hoş bir sunum elde edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kullanacağınız biberlerin taze ve olgun olmasına dikkat edin. Tarife başlamadan önce biberleri mutlaka sudan geçirip kurulayın.
  • Turşunuzu 1 ölçü sirkeye, 3 ölçü su olacak şekilde hazırlayın.
  • Kavanozları sıcak su ile sterilize ettikten sonra kullanın. Kapaklarının hava geçirmediğinden emin olun.
  • Yağlı biber turşusunun hazır olması 15 gün ile 30 gün arasında değişecektir. Bu süreçte kavanozların kapaklarını açmamaya özen gösterin.
  • Turşular hazır olduktan sonra maşa ve delikli süzgeç ile servis tabağına koyabilirsiniz. Fazla kalan turşu suyunu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo