ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KAŞIK TURŞUSU

Kaşık Turşusu

Kaşık (Salata) turşusu

Kış sofralarınız için yemeklerin yanına lezzet katacak kaşık (salata) turşusu tarifi..

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaşık Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kg domates (Tercihen erik domates)
  • 1 kg salatalık
  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 kg havuç
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ kereviz yaprağı 
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • Yaklaşık 3 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yeteri kadar kaynar su 

Kaşık Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeleri iyice yıkayıp, olabildiğince minik küpler halinde doğrayın ve büyük ve derin bir kaba alın.
  • Maydanozları ince kıyıp sebzelere ilave ettikten sonra  sıvı yağ, sirke ve tuzunu da ekleyip iyice karıştırın. Kabın üzerini kapatıp 1 saat süreyle bekletin.
  • Dinlenen turşuyu kavanozlara, üzerlerinde boşluk kalacak şekilde doldurup kereviz saplarını ilave edin.
  • Kaynar suyu kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapatın. Bir tepsi içine kavanozları ters çevirerek yerleştirin ve birkaç saat beklettikten sonra buzdolabında muhafaza edin. 
  • 3-4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!