ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Kırmızı Lahana Turşusu

Ana vatanı Atlantik kıyıları olan kırmızı lahana, güz sebzesi olarak bilinir. Ülkemizde en çok Karadeniz'de tüketilen bu besin, uzun süre muhafaza edilebilir. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağladığı için, diyet listelerinde sık sık yer verilir. İçerisinde barındırdığı K vitamini sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirir. Malzemeleriniz hazırsa, lokanta usulü kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır birlikte görelim:

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kırmızı lahana
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kullanacağınız lahanayı ince ince doğrayıp geniş bir kaseye alın. Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu ilave ederek ovun.
  • Ovma işleminin ardından lahanayı bir kenara alın ve 10 dakika dinlendirin. Dinlenen lahanaları bol suda durulayın.
  • Yumuşayan ve rengi açılan lahanayı bir kavanoza sıkıştırarak doldurun.  Üzerine sirke, su, limon tuzu ve kalan kaya tuzunu ilave edip kapağını sıkıca kapatın.
  • Serin bir yerde 5-10 gün bekletin. Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında bekletin.
  • Hazırladığınız şipşak kırmızı lahana turşusunu, kuru fasulye veya maklube yemeğinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kırmızı Lahana Turşusunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız lahananın taze ve olgun olmasına özen gösterin. Mevsimlik lahanalar her zaman daha lezzetli olacaktır. Lahananın renginin değişmemesi için sirke kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Sirke ve su dengesini ayarlamak için ölçü kullanın. Bir ölçü sirkeye 3 ölçü su olacak şekilde ayarlayın. Kavanozun büyüklüğüne göre miktarı ayarlayabilirsiniz.
  • Ovma ve dinlendirme işlemini es geçmeyin. Bu işlemler sayesinde kırmızı lahananın acılığı ve koyu rengi gidecektir.
  • Kullanacağınız kavanozu sıcak su ile sterilize edin. Cam kavanoz kullanarak turşuların ömrünü uzatabilirsiniz.
  • Turşuların kıvamını alması için 5 ile 10 gün yeterlidir. Bu süre içinde kapağı çok sık açmamaya özen gösterin.
  • Arta kalan turşu suyunu cam bir şişeye koyarak serin yerde muhafaza edebilir, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

1 Porsiyon Kırmızı Lahana Turşusu Kaç Kaloridir?

  • Meyve veya sebzelerden hazırlanan turşular, düşük kalorisi ile öğle ve akşam öğünlerinde tüketilir. Bir porsiyon kırmızı lahana turşusu, ortalama 20 kaloridir.

    Yemeklerin yanında sunulan ev yapımı turşular sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, püf noktalarıyla sunulan patlıcan turşusu tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!