ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ YEŞİL ERİK TURŞUSU

Yeşil Erik Turşusu

Yeşil Erik Turşusu

Yüksek miktarda antioksidan içeren yeşil erik, beyinde bulunan yağ iç zarının hasar görmesini önler. Magnezyum ve K vitamini bakımından zengin olduğu için, kemiklerin güçlenmesinde de etkilidir. Bağışıklığı güçlendiren yeşil erik, kansızlığın giderilmesinde de rol oynar. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyveyi, turşu yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, evde yeşil erik turşusu nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak kıl biber turşusu ve ev yapımı lahana turşusu tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil Erik Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5-2 kg yeşil erik
  • 10 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1.5 l kaynar su
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 avuç nohut

Yeşil Erik Turşusu Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak erikleri, dereotunu ve nohutları yıkayarak süzülmeye bırakın.
  • Erikleri kavanoza alarak ayıkladığınız diş sarımsakları ve nohutu da ekleyerek güzelce yerleştirin.
  • Kaynar suya tuz, sirke, limon suyu ve şekeri ekleyerek tuz tamamen eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Turşu suyu tamamen soğuduğunda kavanoza doldurun ve üzerine dereotunu da ilave ettikten sonra kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
  • Direk güneş almayan serin bir yerde yaklaşık 20-25 gün bekletin. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
  • Hazırladığınız yeşil erik turşusunu kuru fasulye ve bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yeşil Erik Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Turşu yapımında yapay malzeme ve metal eşya kullanmayın.
  • Kütür kütür erik turşusu hazırlamak için, eriklerin taze olmasına özen gösterin.
  • Turşunun kıvamını tutturmak için tarifte verilen ölçülere bağlı kalın.
  • Bekletme süresi boyunca turşu kavanozlarının kapağını açmamaya dikkat edin.
  • Turşunuz hazır bir hale gelinde güneş almayan serin bir yerde muhafaza edin.

1 Porsiyon Yeşil Erik Turşusu Kaç Kalori?

  • Yeşil erik turşusunun bir porsiyonu yaklaşık 55 kaloridir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!