Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15801 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1462 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10732 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Patates Köftesi
Kayısı Reçeli
Anasayfa
Tarifler
Doğu Anadolu Yemekleri
Erzincan Çorbası
Erzincan Çorbası
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Erzincan Çorbası için
Malzemeler
150 gr taze fasulye
150 gr kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı su
3 diş sarımsak
50 gr erişte
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
Yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Erzincan Çorbası
Nasıl Yapılır
Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın.
Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın.
Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin.
Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın.
Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Güneydoğu'nun meşhur lezzeti olan
beyran çorbası tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Çorba Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Farklı Et Yemekleri
Yöresel Tarifler
Yöresel Çorbalar
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Doğu Anadolu Yemekleri
130 Dakika
Keledoş
Selinhdr
Doğu Anadolu Yemekleri
50 Dakika
Gıllor
Doğu Anadolu Yemekleri
25 Dakika
Yumurta Pilavı
Doğu Anadolu Yemekleri
35 Dakika
Gliko
Doğu Anadolu Yemekleri
20 Dakika
Dut Çullaması
Doğu Anadolu Yemekleri
50 Dakika
Erzurum Ketesi
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.