ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ERZİNCAN ÇORBASI

Erzincan Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erzincan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr taze fasulye
  • 150 gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr erişte
  • 5-6 dal dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Erzincan Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın.
  • Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın.
  • Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin.
  • Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 
  • Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın.
  • Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Güneydoğu'nun meşhur lezzeti olan beyran çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!