ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ERZİNCAN ÇORBASI

Erzincan çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erzincan çorbası tarifi için malzemeler

  • 150 gr taze fasulye150 gr kıyma1 çorba kaşığı domates salçası4 su bardağı su3 diş sarımsak50 gr erişte5-6 dal dereotu5-6 dal maydanozYarım su bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı nane1 çorba kaşığı tereyağıTuz
  • karabiber

Erzincan çorbası Nasıl Yapılır

Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın.

Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın.

Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 

Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın.

Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.