Taze Bamya Turşusu

Taze Bamya Turşusu
30 Temmuz 2021

Kışın yemeklerin yanında servis edeceğiniz lezzet.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Taze Bamya Turşusu için

Malzemeler

  • 1 kg taze bamya (uzun)
  • 4-5 çay bardağı sirke
  • 10 çay bardağı kaynar su
  • 1 adet limon
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
  • 7-8 diş sarımsak
  • 3 adet taze acı biber
  • 3-4 yemek kaşığı tuz
Taze Bamya Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları ayıklayıp ortadan ikiye bölün ve kavanozun dibine bir kaç tane koyun.
  2. Bamyaları yıkayıp cam kavanoza yerleştirin. Aralarına maydanoz, dereotu, acı biber ve sarımsak koyun. 
  3. Diğer bir kapta kalan malzemeleri su ile karıştırın ve bamyaların üzerine gezdirin.
  4. Kavanozun ağzını kapatın ve ters çevirip bir kaç saat bu şekilde bekletin. Daha sonra serin bir yerde yaklaşık 2 hafta muhafaza edin.
  5. Bu süre sonunda turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra da buzdolabında saklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo