ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KIL BİBER TURŞUSU

> KIL BİBER TURŞUSU
Kıl biber turşusu
10 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıl biber turşusu tarifi için malzemeler
  • 1 kg kıl biber (İkiye veya üçe kesilmiş)
  • 2 adet acı biber (İnce doğranmış)
  • 3 büyük boy domates (Tercihen Çanakkale, rendelenmiş)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı salamuralık tuz (Tepeleme)
  • 3 dal maydanoz
Kıl biber turşusu Nasıl Yapılır


  • Maydanoz dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırın. Oda ısısında yarım saat bekletin ki tuz iyice erisin. Daha sonra kavanozlara aktarın. En son kavanozların ağzına birer tutam maydanoz yerleştirin. Kapağını sıkıca kapatın. Mutfağınızın serin ve güneş almayan yerinde 15 gün boyunca bekletin.
  • Tüketeceğiniz zaman, kavanozun içinde hala turşu varsa buzdolabında muhafaza edip birkaç gün içinde tüketin (Bekletme süresince kavanozların altına tabak yerleştirin, domatesler asitli olduğu için taşabilir).

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.