Domates Turşusu

Domates Turşusu
27 Temmuz 2021

Yeşil domateslerler kış için lezzetli turşu hazırlamaya ne dersiniz?

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Domates Turşusu için

Malzemeler

  • 3 kg yeşil domates 
  • 1 baş sarımsak
  • 1çay bardağı cin biberi
  • 500 ml sirke
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Aldığı kadar su
Domates Turşusu

Nasıl Yapılır

Domatesleri yıkadıktan sonra bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delin. Turşu kavanozuna yerleştirin. Sarımsakları soyun, biberlerin de acısının çıkması için uçlarını kesin. Biber ve sarımsakları domateslerin üzerine ekleyin. 
Sirkenin içine 2,5 avuç (1 karış kavanoza 1 avuç tuz) tuzu ve limon tuzunu eritin ve domateslerin üzerine dökün. Kalan kısmını da su ile doldurun. Turşu kavanozunu sıkıca kapatın ve güneş görmeyen yerde 3-4 hafta bekletin.
Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo