Salatalık turşusu

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Salatalık turşusu tarifi için malzemeler
- 3 kg küçük körpe salatalık
- 2 dal kereviz yaprağı
- 1 baş sarımsak
- 1 demet dereotu
- 2~3 defne yaprağı
- 3 ince dilimlenmiş limon
- 1 litre su
- 6 yemek kaşığı kaya tuzu
Salatalık turşusu Nasıl Yapılır
Salatalıkları bir iğneyle deldikten sonra tabanına ince limon dilimleri yerleştirdiğiniz kavanozlara yerleştirin. Aralarına sarımsak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırın. İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin. Bir litre kaynatılmış suya kaya tuzu ilave ederek salamurasını hazırlayın. Tuz iyice eridikten sonra kavanozlara salatalıkların üzerini örtecek şekilde hazırladığınız salamura suyunu dökün. Üzerini defne yaprakları ve dereotu ile örterek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 20 derece sıcaklıkta 3-4 hafta bekletin.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!