ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SALATALIK TURŞUSU

Salatalık turşusu

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Salatalık turşusu tarifi için malzemeler

  • 3 kg küçük körpe salatalık
  • 2 dal kereviz yaprağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet dereotu
  • 2~3 defne yaprağı
  • 3 ince dilimlenmiş limon
  • 1 litre su
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu

Salatalık turşusu Nasıl Yapılır

Salatalıkları bir iğneyle deldikten sonra tabanına ince limon dilimleri yerleştirdiğiniz kavanozlara yerleştirin. Aralarına sarımsak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırın. İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin. Bir litre kaynatılmış suya kaya tuzu ilave ederek salamurasını hazırlayın. Tuz iyice eridikten sonra kavanozlara salatalıkların üzerini örtecek şekilde hazırladığınız salamura suyunu dökün. Üzerini defne yaprakları ve dereotu ile örterek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 20 derece sıcaklıkta 3-4 hafta bekletin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.