ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KIŞLIK HAZIRLIKLARI BAŞLASIN: PÜF NOKTALARIYLA 17 PRATİK KIŞ HAZIRLIĞI

KIŞLIK HAZIRLIKLARI BAŞLASIN: PÜF NOKTALARIYLA 17 PRATİK KIŞ HAZIRLIĞI

Kış için hangi hazırlıklar yapılır? Kışlık hazırlıkları nasıl yapılır? Yaz mevsiminin en taze meyve ve sebzelerini kışın da yiyebilmek için, kavanozları doldurma vakti geldi. İşte, birbirinden kolay 17 nefis kışlık tarif
Kışlık Hazırlıkları Başlasın: Püf Noktalarıyla 17 Pratik Kış Hazırlığı

Yazın sonlarına yaklaşırken, mevsimin en taze meyve ve sebzelerini değerlendirmenin tam zamanı. Meyve ve sebzeleri mevsiminde yemenin önemi sağlık açısından oldukça büyük. Ancak hormonlar ve katkı maddeleri nedeniyle yaz sebzelerine kışın tezgahlarda rastlamak da mümkün. Katkı maddelerine maruz kalan meyve ve sebzelerin faydalı mı, yoksa zararlı mı olduğu ise tam bir tartışma konusu. Bu yüzden sağlığınızı riske atmadan, mevsim meyve ve sebzelerini değerlendirmenin en lezzetli yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Sonbaharın gelmesiyle birlikte konserveler ve kavanozlarda gün yüzüne çıkmaya başladı. Onları nasıl dolduracağınız ise tamamen sizin zevkinize kalmış. Kış için hangi hazırlıklar yapılır diye merak edenler için reçelden turşuya, konserveden soslara birbirinden pratik tarifleri yazımızda derledik. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz kışlık hazırlıkları:



Hemen hemen her yemeğin içerisinde kullanılan domates salçasını, bu kez evde kendi ellerimizle yapıyoruz. Kilo kilo alınan domatesleri pişirip tuz ve zeytinyağı ile birleştirdikten sonra salçamız hazır. İşte, kendi salçanızı hazırlamak bu kadar kolay!



Domatesin kış hazırlıklarına katkısı oldukça büyük. Listemizde kahvaltı sofralarından eksik edemeyeceğiniz bir tarifle devam ediyoruz. Domates ve biber karışımı ile hazırlanan kahvaltılık sosu, buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz.



Daha önce bahsettiğimiz gibi kışlık hazırlıkları dendiğinde en önemli rolü domates oynuyor. Menemenden zeytinyağlılara, çorbadan farklı sos tariflerine kadar her yemeğin içerisinde kullanılan domatesi, püre haline getirerek konservelere koyabilirsiniz.



Sulu, etli ve sebzeli yemeklerin en lezzetli eşlikçisini sizlere takdim ediyoruz. Turşu denildiğinde ilk akla gelen çeşit olan salatalık turşusunu, kavanozlara doldurarak kış için saklayabilir, yemeklerin yanında özenle sunabilirsiniz.



Turşu demişken biber turşusuna yer vermemek olmaz. Mevsimin taze ve acı biberlerini topladıysanız, sırada turşu hazırlamak var. Kıl biber turşusu yapımında acı biber ve Çanakkale domatesi kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Farklı çeşitleri denemek isteyenler için turşu tarifleri sayfamızı buraya bırakıyoruz.



Kışlık hazırlıklarının başında gelen yemeklerden biri de tarhanadır. Domates, biber ve yoğurt ile hazırlanan tarhanalar, toz haline getirilir ve bez torbalarda saklanır. Hazırlanan toz tarhanadan, tüm kış boyunca yiyebileceğiniz nefis tarhana çorbası yapabilirsiniz.



Makarnanın en sevilen çeşitleri arasında yer alan erişte, kurutulmuş hamurdan yapılır. Hamurlar ince ve küçük parçalar halinde dilimlenir, kavanozlara konularak serin bir yerde kış boyunca muhafaza edilir. Erişte yapımında yalnızca 4 malzeme kullanılır.



Hafifliği ile yaz aylarında sık sık tüketilen taze fasulyeleri, kış için saklamaya ne dersiniz? Ayıklanan ve pişirilen taze fasulyeleri kavanozlara doldurduktan sonra, tek yapmanız gereken buzdolabında saklamak.



Magnezyum, demir ve kalsiyum bakımından zengin olan bamya, düşük kalorisi ve faydaları ile doktorlar tarafından en çok önerilen besinlerden biridir. Pişirilen bamyaları domates ve tuz ile birleştirdikten sonra konservelere doldurabilirsiniz.