Taze Bakla Turşusu

Taze Bakla Turşusu
30 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Bakla Turşusu için

Malzemeler

  • 500-600 g körpe bakla 
  • 3-4 diş sarımsak (İrice doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı hardal tohumu
  • 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1/4 su bardağı sirke
  • 3-4 dal dereotu
Taze Bakla Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Baklaları yıkayın ve varsa kılçıklarını alıp, tek lokmalık doğrayın. Bol suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzerek soğuk sudan geçirin. 
  2. Yarım su bardağı içme suyunda kaya tuzunu eritin. İçine sirkeyi ekleyin.
  3. Steril edilmiş cam kavanozun en altına defne yaprağını yerleştirin. Üzerine bakla ve sarımsakları birlikte ekleyin.
  4. Üzerine hardal ve kişniş tohumlarını ardından tuzlu, sirkeli suyunu ekleyin. Kalan kısmı baklaların üzerini tamamen örtecek şekilde içme suyu ile tamamlayın.
  5. Üzerine dereotu yerleştirin, bıçakla kenarlarından bastırarak havasını alın. Kavanozun kapağını yarı aralık bırakarak bir iki gün oda sıcaklığında bekletin. Taşma varsa fazla suyunu alın ve kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra bakla turşusu yemek için hazır olacaktır. 
  6. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo