ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PANCAR TURŞUSU

Pancar Turşusu

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancar Turşusu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 pancar
  • 6 diş sarımsak
  • 3 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 10 dal maydanoz sapı
  • 1 dal kereviz sapı ve yaprağı

Salamura için

  • Yeteri kadar pancar suyu
  • Yeteri kadar sirke
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Pancarların kabuklarını fırça ile iyice temizleyip sap kısmını kesin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 3 yemek kaşığı sirke ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişen pancarların suyunu salamurada kullanmak için ayırın. Ilıkken kabuklarını soyduğunuz pancarları, ister kalın, yuvarlak dilimler halinde, isterseniz elma dilimi şeklinde doğrayın.
  • Kavanoza karabiberleri, iki defne yaprağını ve 4 diş sarımsağı ekleyin. Pancarları boşluk kalmayacak şekilde kavanoza doldurun.
  • En üste kalan sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Maydanoz, kereviz sapları ve yapraklarını pancarların üzerini tamamen kapatın.
  • Salamura için, pancar turşusunun kendi haşlama suyunu kullanın. Pancar suyu sıcakken, içine sirke ve tuzunu ekleyin, tuz eriyinceye kadar kadar karıştırın.
  • Turşunun üzerini kapatacak kadar hazırladığınız su ile doldurun, ağzını sıkıca kapatın.

Alternatif olarak kırmızı lahana turşusunu da deneyebilirsiniz.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.