ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MANTAR TURŞUSU

Mantar Turşusu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kültür mantarı
  • 5 tane karanfil
  • 5 tane karabiber
  • 3 defneyaprağı
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz
  • Yeteri kadar sirke

Mantar Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Mantarları bol suda yıkayın. İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin.
  • Temiz bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını aktarın.
  • Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin. Üzerini defne yaprağı ile kapatın.
  • Salamurası için, kavanoza aktaracağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın.
  • Tuzun erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Turşunuz bir gün sonra yenmeye hazırdır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!