ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SARIMSAK TURŞUSU

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan sarımsak, güçlü bir antibiyotiktir. Bu özelliği ile enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Kan dolaşımını hızlandırarak damar tıkanıklığı riskini düşürür. Özellikle kalp sağlığı için çok faydalıdır. Cildin yenilenmesine yardımcı olan sarımsak, bağırsakların daha aktif çalışmasında da rol oynar. Bu kez sarımsağı yemeklerin içinde değil, turşu yapımında kullanıyoruz. Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı sarımsak turşusu tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak acur turşusu, fasulye turşusu ve turşu suyu tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsak Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 8 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke (elma veya üzüm)
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Su (aldığı kadar)

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsakların tepesini kesin fakat kabuklarını soymayın.
  • Bir kabın içerisine su doldurun ve sarımsakları içerisine yerleştirin.
  • Sarımsakları suyun içerisinde 1 gece bekletin. Bu esnada kaptaki suyu 2 kez değiştirin.
  • Sarımsakları yarım litrelik kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Başta bir kaba 2 su bardağı su, limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin.
  • Tuzlar ekleyene kadar karıştırın. Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün.
  • Kavanozun kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatın.
  • Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar muhafaza edin.
  • Bu sürenin sonunda sarımsak turşunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Sarımsak Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sarımsakları dişlerine ayırmadan bütün halde kavanoza yerleştirin.
  • Kavanozu sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • Sarımsakları kavanozun içerisine mümkün olduğunda sıkı bir şekilde yerleştirin.
  • Kavanozu serin bir yerde bekletirken, kapağını açmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!