ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÜZÜM TURŞUSU

Üzüm Turşusu

Üzüm Turşusu

Yemeklerin yanında sunulan üzüm turşusu, metabolizmayı hızlandırır. Bu özelliği sayesinde diyet listelerinde de yer verilen bir tariftir. Üzüm turşusu yapımında isteğe göre beyaz veya siyah üzüm kullanılabilir. Ortalama 10 dakikada hazırlanan üzüm turşusu, 15 gün bekletildikten sonra sofralardaki yerini alır. Üzüm turşusunun birçok faydası olsa da, fazla tüketilmesi halinde hipertansiyonu yükselttiği bilinmektedir. Aynı zamanda tansiyon hastalarının turşu tüketirken aşırıya kaçmamaları da son derece önemlidir. Malzemeler hazırsa, evde üzüm turşusu nasıl yapılır birlikte görelim.

Sarımsak turşusu, salatalık turşusu ve turşu suyu tarifine mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üzüm Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg beyaz üzüm (salkım)
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 20 gr. kaya tuzu
  • Aldığı kadar içme suyu

Üzüm Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sarımsağın kabuklarını soyun. Bir kabın içine sarımsak, sirke, tuz ve limon suyu ekleyerek karıştırın.
  • Cam kavanozun içerisine üzümleri salkımıyla birlikte yerleştirin.
  • Hazırladığınız sirkeli karışımı üzümlerin üzerine ekleyin.
  • Eğer kavanozda yer kaldıysa, aldığı kadar su ekleyin.
  • Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda 15 gün muhafaza edin.
  • 15 günün sonunda üzüm turşusu hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Üzüm Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Turşu yapımında kullanacağınız üzümlerin parlak görünümlü ve taze olmalarına dikkat edin.
  • Zedelenmiş, ezilmiş ve çürümüş üzümleri mutlaka ayıklayın.
  • Turşu yapımında en önemli nokta tuz oranıdır. Eğer tuz oranı az olursa turşu yumuşak bir kıvamda olur, çok olursa da yenmez.
  • Turşu yapımında önceden kaynatılmış ve soğutulmuş içme suyu kullanılmalıdır.
  • Üzüm turşusunu hazırlarken cam kavanoz kullanın. Tarife başlamadan önce kavanozları sıcak su ile sterilize edin ve kurulayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!