ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR KÖZLENMİŞ BİBER TURŞUSU

Közlenmiş biber turşusu

Közlenmiş biber turşusu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Közlenmiş biber turşusu tarifi için malzemeler

  • 3 kg kapya biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • Yarım demet maydanoz

Közlenmiş biber turşusu Nasıl Yapılır

Adım Adım Közlenmiş Biber Turşusu Yapımı:

Patlıcangiller familyasından olan biber; biberli kahvaltılık sos veya biberli ekmek gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Türkiye'de en çok Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu sebze, C vitamini bakımından oldukça zengindir. Metabolizmayı hızlandırdığı için yemeklerin içerisinde de sık sık kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendiren yeşil biber, turşu yapımında kullanılarak uzun süre saklanabilir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı közlenmiş biber turşusu tarifine başlayabiliriz.

  • İlk olarak kullanacağınız biberleri yıkayıp süzdükten sonra birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, yumuşayana kadar közleyin.
  • Kabuklarını soyup sap ve çekirdeklerini temizleyin. İri küpler halinde kesin.
  • Sarımsakları soyup ince yaprak şeklinde doğrayın. Maydanozları da irice doğrayın. Zeytinyağını, sirkeyi ve tuzu derin bir kasede karıştırın.
  • Kavanozlara önce közlenmiş biberleri, üzerine kıyılmış maydanozu, en son sarımsakları yerleştirerek üç veya dört kat olacak şekilde dizin.
  • Üzerine hazırladığınız sirkeli zeytinyağı karışımından dökün. Kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında muhafaza edin.
  • Közlenmiş biber turşusunu, tamamlayıcı bir lezzet olan kuru fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Közlenmiş Biber Turşusunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin. Bu sayede turşu daha lezzetli olacaktır.
  • Biberleri közlemeden önce kürdanla veya bıçakla küçük delikler açmayı ihmal etmeyin. Böylece içinin de pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Tarifte sofralarda kullanılan tuz yerine, daha iri bir halde satılan kaya tuzunu kullanabilirsiniz.
  • Kavanozu hazırladıktan sonra içerisine limon suyu damlatmayı ihmal etmeyin. Limon suyu içeriğindeki asit sayesinde turşunun daha uzun süre kullanılmasını sağlar.
  • Turşular için ısıya dayanaklı cam kavanozlar kullanın ve hazır olana kadar kapaklarını açmayın.
  • Biber turşusunun hazır olma süresi 15 gün ile 30 gün arasında değişmektedir.

1 Porsiyon Közlenmiş Biber Turşusu Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan turşunun bir porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir. Hazırladığınız turşuyu diyet listelerindeki yemeklerle birlikte tüketebilirsiniz.

    Siz de evdeki malzemelerle kendi turşularınızı hazırlamak istiyorsanız, yemeklerin yanına çok yakışan ve en popüler çeşitlerden biri olan kıl biber turşusu tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.