ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PEYNİRLİ MAYALI BÖREK

Peynirli mayalı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli mayalı börek tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 20 gr yaş maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme

  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 200 gr lor peyniri
  • 200 gr tulum peyniri
  • Karabiber

Peynirli mayalı börek Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Mayayı yarım su bardağı ılık suda eritin. Unun ortasını açıp eritilmiş mayayı ve tuzu ekleyin.  Kalan suyu ilave edip yoğurun.  Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika bekletin.

Soğanları temizleyip incecik doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Peyniri bir kaba alıp ufalayın. Doğradığınız yeşillikleri ve karabiber ekleyip harmanlayın.

Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru ikiye bölüp unlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın. Birinci hamuru tepsiye yerleştirip üzerini yarım çay bardağı eritilmiş yağ gezdirin.  Peynirli iç malzemeyi yayıp üzerine ikinci hamuru yerleştirin. Hamurun üzerini yağlayıp önceden ısıtılmış 200 dereceli ayarlı fırında 30 dakika pişirin.  Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.