ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

Zeytinyağlı patlıcan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı patlıcan tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 domates
  • 3 çarliston biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz

Zeytinyağlı patlıcan Nasıl Yapılır

Adım Adım Zeytinyağlı Patlıcan Yapımı:

Lif ve karbonhidratlar bakımından oldukça zengin bir sebze olan patlıcan, kan şekeri seviyesinin kontrolü için çok yararlıdır. İçeriğindeki yüksek su oranı sayesinde, kalori değeri bir hayli düşüktür. Bu yüzden özellikle diyet yapanların gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri sebzeler arasında yer alır. Şimdi püf noktaları ve pişirme önerileriyle zeytinyağlı patlıcan tarifine başlayabiliriz.  

  • Patlıcanların saplarını kesin ve alacalı bir şekilde soyun. Kalın çubuklar şeklinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin.
  • Soğanları, domatesleri ve biberleri de küçük küçük doğrayın.
  • Ardından kapaklı bir tavanın içinde zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin.
  • Doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurup sarımsakları ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Salçayı sarımsakların üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  • Suyunu sıktığınız patlıcanları da karışımın içine ekleyin ve 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
  • Patlıcanların üzerine iri doğradığınız biber ve küp küp doğradığınız domatesleri ilave ederek karıştırın.
  • Son olarak tuz, toz şeker ve suyunu ilave ederek kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Ilık servis yapın. ,
  • Zeytinyağlı patlıcan yemeğini, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Patlıcanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Zeytinyağlı patlıcanın en önemli noktası, suyun eklenme şeklidir. Suyu birden dökmek yerine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  • Yemeği kısık ateşte ağır bir şekilde pişirmeniz önerilir. İçindeki su azaldığı zaman ılık su dökerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar, yemeğe karıştırılmadan önce mutlaka sıkılmalı ve kağıt peçete üzerinde kurutulmalıdır. 
  • Yemeğin daha yoğun ve lezzetli olmasını sağlamak için piştikten sonra yarım saat dinlendirin ve en son zeytinyağı ekleyin.
  • İçerisine konulacak malzemeleri küp küp doğrayarak iyice karışmasını sağlayabilirsiniz. 

Zeytinyağlı Patlıcan Kaç Kalori?

  • 200 gramlık bir porsiyonda zeytinyağlı patlıcan yemeği yaklaşık 120 kaloridir. Zeytinyağlı patlıcan dolması ise ortalama 150 kaloridir. Zengin besin değerleri sayesinde, kaloriden çok protein ve lif desteği sağlar. 
  • Düşük kalorili yemekler tercih ediyorsanız, bir porsiyonu yaklaşık 70 kalori olan zeytinyağlı taze fasulye tarifini de listenize ekleyebilirsiniz.

    Hem lezzetli, hem de sağlıklı beslenmek için zeytinyağlılar kategorisinde sunulan yemek tariflerine göz atabilir, akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.