ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ PATLICAN MUSAKKA

PATLICAN MUSAKKA

Patlıcan musakka
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan musakka tarifi için malzemeler
  • 4 tane orta boy çekirdeksiz patlıcan
  • 1 tane orta boy soğan (isteğe bağlı büyük boyda olabilir)
  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 3 tane yeşil köy biberi (çarliston biber de olur)
  • 1 tane büyük boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Sıcak su

Patlıcanları kızartmak için

  • ½ su bardağı sıvı yağ
Patlıcan musakka hazırlanışı

  • Patlıcanlar yıkandıktan sonra uzunlamasına alacalı olarak soyulur. Bu işlem yemeğimizin görüntüsünün daha güzel olmasını sağlayacaktır.
  • Daha sonra patlıcanlar halka halka doğranarak tuzlu suda en az yarım saat bekletilir.(Tuzlu su patlıcanın acısını alacaktır.)
  • Patlıcanlar iyice kurulandıktan sonra geniş bir tavada kızgın yağda kızartılır. Kızarttığımız patlıcanları kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağı çekmesini sağlayabiliriz.
  • Bir tencereye sadece kıyma alınarak rengi değişene kadar kavrulur.
  • Kıymaya 3 kaşık zeytinyağı ekleyerek kavurmaya devam edilir. Üzerine ince ince küp şeklinde doğranmış soğanlar, biberler, sarımsak, salça ve rendelemiş olduğumuz domates eklenir.
  • Karışımımız kaynayıncaya kadar pişirilir ve fokurdamaya başlayınca üzerine yarım su bardağı kadar sıcak su eklenir.
  • Yemeğimiz suyunu çekince baharatları da eklenerek 5 dakika kadar pişirilip altı kapatılır.
  • Geniş tabanlı bir tencerenin dibine patlıcanlar dizilir, üzerine kıymalı karışım eklenerek yayılır. Son olarak 1 su bardağı kadar sıcak su eklenerek tencere kısık ocağa alınır. Yemek suyunu çekene kadar, 15-20 dakika gibi bir zamanda, hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. Patlıcan musakkamızı ocaktan aldıktan sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz son aşamayı fırın tepsisinde yaparak patlıcan musakkayı fırınlayabilirsiniz. Yanına yapılacak pilav ve cacık eşliğinde sofralarınıza daha da lezzet katacaktır. Sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel sofralarınıza yakışacak bir tarif olduğunu göreceksiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!