Besni Tava

Besni Tava
23 Şubat 2023

Adıyaman yöresine özgü besni tava, patlıcan, domates, biber ve kuzu etinin uyumu ile lezzetli, sofraların vazgeçilmezi olan bir yemek. 15 dakikada hazırlanmasıyla bir o kadar da pratik olan besni tava için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Belen tava ve Nevşehir tava tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Besni Tava için

Malzemeler

  • 700 gr kuzu kuşbaşı et
  • 4 adet patlıcan 
  • 5 adet domates 
  • 7 diş sarımsak 
  • 4 adet kırmızı kapya biber 
  • 5 adet yeşil biber 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
Besni Tava

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanlar yıkanır, alacalı soyularak fırın tepsisine alınır. 
  2. Domatesler küp küp doğranarak eklenir. 
  3. Biberler uzunlamasına ikiye bölünür, diğer sebzeler ile eşit boyutlarda doğranır. 
  4. Kalan bütün malzeme eklenerek harmanlanır. 
  5. Fırın tepsisine 1 çay bardağı su gezdirilir. 
  6. 200 derece fırında 1 saat kontrollü olarak pişirilir.
  7. Fırınınızın gücüne göre süre değişkenlik gösterebilir, kontrol edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo