ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BESNİ TAVA

Besni Tava

Besni Tava

Adıyaman yöresine özgü besni tava, patlıcan, domates, biber ve kuzu etinin uyumu ile lezzetli, sofraların vazgeçilmezi olan bir yemek. 15 dakikada hazırlanmasıyla bir o kadar da pratik olan besni tava için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Belen tava ve Nevşehir tava tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Besni Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr kuzu kuşbaşı et
  • 4 adet patlıcan 
  • 5 adet domates 
  • 7 diş sarımsak 
  • 4 adet kırmızı kapya biber 
  • 5 adet yeşil biber 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Besni Tava Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar yıkanır, alacalı soyularak fırın tepsisine alınır. 
  • Domatesler küp küp doğranarak eklenir. 
  • Biberler uzunlamasına ikiye bölünür, diğer sebzeler ile eşit boyutlarda doğranır. 
  • Kalan bütün malzeme eklenerek harmanlanır. 
  • Fırın tepsisine 1 çay bardağı su gezdirilir. 
  • 200 derece fırında 1 saat kontrollü olarak pişirilir.
  • Fırınınızın gücüne göre süre değişkenlik gösterebilir, kontrol edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!