ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PATLICAN GÜVEÇ

Patlıcan Güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kuzu gerdan eti
  • 4 patlıcan
  • 6~7 sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 8~10 mantar
  • 4~5 domates
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Patlıcan Güveç Nasıl Yapılır?

  • Güveci ocağa alın. İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip eritin. Etleri güvece alıp pişirin. Kuzu eti kokusunun azalması için 1 tatlı kaşığı kadar sirkeyi etlerin üzerine gezdirin.
  • Etleri suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte pişirin. Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına ikiye böldükten sonra patlıcanın büyüklüğüne göre üçe veya dörde bölün.
  • Tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin. Suyunu döküp yıkayın. Biberleri de aynı şekilde kesin. Mantarları dörde bölün.
  • Domatesleri kabuğunu soyduktan sonra yemeklik doğrayın. Etlerin üzerine önce patlıcanları yerleştirin. Aralarına kabukları soyulmuş sarımsakları serpin.
  • Biberleri ve mantarları ilave edin. Tekrar sarımsak serpin. Domatesleri ve kalan sarımsakları da ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağını güvecin üzerine aktarın.
  • Güvecin üzerini varsa kapağı ile yoksa önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat kadar pişirin.
  • Süre yeterli gelmez ise 10-15 dakika kadar daha pişirin. Servis yapın.

Kuzu kol ile hazırlanan klasik güveç tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!