ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ PATLICANLI VE ETLİ BULGUR PİLAVI

Patlıcanlı Ve Etli Bulgur Pilavı

Patlıcanlı ve etli bulgur pilavı

Patlıcan, bulgur ve etin uyumuyla ortaya çıkan lezzete bayılacaksınız 🤗 Şef Deniz Orhun’dan patlıcanlı ve etli bulgur yemeği tarifi.

Bulgurun glisemik indeksi beyaz pirinç ve beyaz ekmeğe göre düşüktür. Kan şekerinizi birden tavan yapıp birden düşürmez, düzenli bir seviyede kalmasına yardımcı olur. Ramazan ayında besinlerin bu özelliğine dikkat ederek tariflerinizi ayarlamanızı öneririm.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Ve Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 1 avuç mantar
  • 300 g kuşbaşı et
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç fındık
  • 2,5 su bardağı et suyu

Eti marine etmek için

  • Zencefil
  • Yenibahar
  • Kimyon
  • Zerdeçal
  • Tarçın
  • 1/2 adet limon
  • Mantar (İnce doğranmış)
  • Sarımsak (İnce doğranmış)

Patlıcanlı Ve Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede eti karabiber, zencefil, yenibahar, kimyon, zerdeçal, tarçın ile beraber yoğurun. Üzerine yarım limon sıkın, mantar ve sarımsağı da ekleyerek karştırın. Marine olması için buzdolabında 20 dakika bekletin.
  • Bir tava alın, mutfak robotundan geçirdiğiniz fındıkları hafif kavurun.
  • Patlıcanı soyun, küçük parçalar halinde doğrayın ve kararmamaları için limon ile ovun.
  • Bir tencerede, sıvı yağ ile önce patlıcanları sonra da eti kavurun. Daha sonra bulguru ekleyerek tereyağı ve et suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. kaynayınca kapağını kapatın ve 21 dakika pirişin.
  • Domates ve maydanozla birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!