ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER İFTAR İÇİN SÜTLÜ TATLI TARİFLERİ: HAFİF VE PRATİK 18 SÜTLÜ TATLI TARİFİ

İFTAR İÇİN SÜTLÜ TATLI TARİFLERİ: HAFİF VE PRATİK 18 SÜTLÜ TATLI TARİFİ

İftara sütlü tatlılar hazırlamak isteyenler için, en lezzetli tariflerimizi bir araya getirdik. İşte, iftar sofralarına çok yakışacak, hafifliği ile tadı damağınızda kalacak 18 nefis sütlü tatlı tarifi:
İftar İçin Sütlü Tatlı Tarifleri: Hafif ve Pratik 18 Sütlü Tatlı Tarifi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar yemeklerine olan ilgi de artmaya başladı. Sıcacık bir çorbayla başlayan iftar menülerini, ana yemek ve ara sıcak olarak ayırdıktan sonra sıra tatlılara geliyor. Hem düşen kan şekerini yükseltmek, hem de tatlı krizlerine son vermek için birbirinden lezzetli sütlü tatlı tariflerini sizler için derledik. Hafifliği ile midenizi rahatlatacak bu tatlılar, Ramazan ayının favorileri arasında yer alıyor. İşte, iftar sofralarına özel 18 nefis sütlü tatlı tarifi:



İftar sofraları için ilk önerimiz gerçek sütlaç tarifi.. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan sütlacı, yalnızca 6 malzeme ile hazırlayabilirsiniz. Porsiyonu yaklaşık 260 kalori olan sütlaç, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.



İftar sofralarında sunabileceğiniz bir diğer tatlımız ise saray sarması. Süt, un ve krem şanti ile hazırlanan saray sarması, yaklaşık 30-35 dakikada sofralardaki yerini alır.



Ramazan ayı denildiğinde ilk akla gelen tatlılardan biri de güllaçtır. Ramazan'ın sultanı olarak bilinen cevizli güllacı, çilek ve fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.



Osmanlı mutfağında bayram zamanlarında servis edilen muhallebili kadayıf tatlısı, Balkan ülkelerinde de sık sık tüketilir. Çay ve kahvenin yanına çok yakışan bu tatlıyı, fındık ve antep fıstığı ile zenginleştirebilirsiniz.



Derviş tatlısı olarak da bilinen keşkül, süt, nişasta ve hindistan cevizi ile hazırlanır. Toplamda 30 dakikada hazırlanan bu tatlının porsiyonu, ortalama 160 kalori değerindedir.



İftar için hem çikolatalı, hem de sütlü tatlı arıyorsanız, çikolatalı mus tam size göre. Bitter çikolata, süt ve krema ile hazırlanan bu tatlı, Fransız mutfağından dünyaya yayılmıştır.



Bursa mutfağıyla özdeşleşen süt helvası, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Hazırlaması 10, pişirmesi 20 dakika süren süt helvasını, kavrulmuş fıstık ile süsleyebilirsiniz.



Yulaflı bisküvi ve pişmeyen puding ile hazırlanan bu tatlı, muz dilimleri ile daha lezzetli bir hale getirilir. İsteğe göre dondurma ile birlikte sunulabilir.



Türk mutfağının vazgeçilmezi olan irmikli tatlılar, birçok farklı çeşitle sunulabilir. Süt, irmik ve şeker ile hazırlanan bu tatlı, İtalyan, Yunan ve İran mutfaklarında da tüketilir.