ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ÇİLEKLİ KIBRIS TATLISI

Çilekli Kıbrıs Tatlısı

Çilekli Kıbrıs Tatlısı

Yumuşacık kek, muhallebi ve şerbet ile hazırlanan Kıbrıs tatlısı, adından anlaşılacağı üzere Kıbrıs mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde büyük bir ilgi gören bu tatlı, şeftali, çilek ve muz gibi meyvelerle zenginleştirilir. Kekin alt kısmı şerbetle ıslatıldıktan sonra üzeri muhallebi ile kaplanır. Listedeki malzemeler hazırsa, çilekli kıbrıs tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Alternatif olarak incir rüyası ve haşhaşlı revani tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Keki İçin:

  • 3 adet yumurta
  • ½ su bardağı şeker
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Muhallebisi için:

  • 1 Lt süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya 

Çilekli jöle (isteğe göre):

  • 1/2 kg çilek
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı su

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Çilek 

Çilekli Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için tüm malzemeler bir tencere içerisine alınır ve kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alınır.
  • Kek için derin bir kapta şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır. Ardından içine sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
  • Tüm kuru malzemeler eklendikten sonra yağlanmış bir borcam içerisine dökülür ve yayılır.
  • Pişen kek üzerine soğumuş şerbet dökülür ve biraz çekmesi beklenir.
  • Bu sırada muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeler derin bir tencereye alınır ve çırpılır.
  • Kısık ateşte sık sık karıştırılır ve göz göz olunca ocaktan alınır.
  • İçine krem şanti ve vanilya eklendikten sonra bir mikser yardımıyla çırpılır. Kekin üzerine dökülür ve soğumaya alınır.
  • Çilekli jöle için; Çilekler temizlendikten sonra 4'e bölünür. Bir tencereye çilek, su, vanilya ve toz şeker koyularak kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynamaya başladığında içerisine nişasta eklenir ve 3 dakika daha pişirilir. Ardından ocaktan alınır.
  • Tatlının muhallebisinin üzerine çilekli jöle eklenir ve güzelce dağıtılır.
  • Soğuduktan sonra, tatlı bolca hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta 1-2 saat bekledikten sonra servis edilir.
  • Çilekli jöle, isteğe bağlıdır. Dilerseniz, jöle kullanmadan da çilekli kıbrıs tatlısını hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!