ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KEŞKÜL

Keşkül

Keşkül

Osmanlı'da hindistan cevizinin kabuğundan yapılan yemek kabına keşkül adı verilse de, zaman içerisinde tatlı adı olarak kullanılmıştır. Derviş tatlısı olarak da bilinen keşkül, muhallebiye benzer bir şekilde sunulur. Süt ile hazırlandığı için, kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Kemik gelişimine yardım eden bu tatlı, vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi verir. Genellikle nişasta kullanılsa da, bazı yörelerde irmikli keşkül olarak bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, servis önerileriyle sunulan ev yapımı keşkül tarifine başlayabiliriz.

Siz de çat kapı gelen misafirlere kısa sürede hazırlayabileceğiniz sütlü tatlılar arıyorsanız, saray sarması veya irmik helvası tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keşkül Tarifi İçin malzemeler

  • 1 l süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay bardağı toz badem

Üzeri için

  • 12 adet badem
  • 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Keşkül Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, pirinç unu ve toz bademi derin bir tencereye alın. Sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Orta-kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak kıvamı hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin. Krema kıvamına geldiğinde ocaktan alın. (Keşkülün kıvamı muhallebi kadar yoğun olmamalı)
  • Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın. Ilık hale gelene dek oda ısısında bekletin, ardından buzdolabına alarak soğutun. Badem ve toz Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin.
  • Bademli keşkülün yanına çok yakışan ve aroma veren ev yapımı kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bademli Keşkül Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Keşkül muhallebisinin topaklanmaması için sürekli karıştırmak gerekir. Bu işlemi doğru yapmazsanız, keşkül tencerenin dibine yapışır.
  • Kıvamı sulu olursa, içerisine bir miktar daha nişasta ekleyebilirsiniz.
  • Tarifi hazırlamak için mısır ya da buğday nişastası kullanılabilir.
  • Üzerini süslerken kullanacağınız fındık ve fıstıkların ufaklanmış olmasına özen gösterin.

1 Porsiyon Keşkül Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon keşkül, yaklaşık 160 kaloridir. Şeker değeri yüksek olsa da, zengin besin değerleri ile diyet listelerinde yer verilebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!