ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MUZLU PUDİNG

Muzlu Puding

Muzlu puding

Lif ve besin değeri açısından yüksek olan nefis bir tatlı bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Krem peyniri, pişmeyen puding ve muz dilimleri ile hazırlanan bu tatlı, hafifliği ile her zevke hitap eder. Özellikle yemeklerden sonra tüketilen muzlu puding, yulaflı bisküvi ile tatlandırılır. Listedeki malzemelere göz attıysanız, muzlu puding yapımı için detaylara geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan salepli puding ve çikolatalı puding tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muzlu Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet muz (Soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 200 g krem beyaz peynir (Oda sıcaklığında)
  • 200 ml süt (Yoğunlaştırılmış)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilyalı pişmeyen puding karışımı (Cremole)
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 200 ml krema (Çırpılmış)
  • 1 paket yulaflı bisküvi

Muzlu Puding Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta, krem peyniri mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın. Yoğunlaştırılmış süt, puding karışımı, süt ve vanilya özünü ekleyip iyice birleşene kadar karıştırın.
  • En son çırpılmış kremanın yarısını ekleyip spatula ile karıştırın.
  • Bisküvileri küçük parçalara bölün ve bir kısmını tatlı kuplarının tabanına yerleştirin, üzerine bir kat muz dizin.
  • Daha sonra bir miktar puding karışımı dökün. Tekrar sırasıyla bisküvi, muz ve puding yayın.
  • En üste muz dilimleri ve bisküvi kırıntısı koyarak buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!