ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ELMALI TURTA

Elmalı Turta

Mevsim meyveleri ile hazırlanan elmalı turta, çay sohbetlerinin vazgeçilmezi olacak. Yaklaşık 40 dakika da hazırlayabileceğiniz elmalı turtayı, meyveli soslar ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, pratik elmalı turta nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Turta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı mısırözü yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı tepeleme un
  • 2 küçük elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 karanfil tanesi
  • 3 çorba kaşığı file fındık
  • 1 tatlı kaşığı kuşüzümü

Üzeri için

  • Pudra şeker
  • Hazır karamel yada çikolata sosu

Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Kararmamaları için limon suyunu üzerlerine gezdirerek dökün. Bir kenarda bekletin. Kuş üzümlerinin yumuşamaları için ılık suda 15 dakik kadar bekletin.
  • Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede harmanlayın. Yumurtalar ve şeker derin bir kapta mikser yardımıyla iki misli kabarıncaya kadar çırpın.
  • Mısırözü yağı ve sütü ekleyip bir kaç dakika daha çırpın. Unlu karışımı ve karanfil tanelerini ilave edin. Tahta bir kaşıkla pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını ısıya dayanıklı ve yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına (20cm çapında) yayın.
  • Üzerlerine dilimlenmiş elmaları hamurun içine hafifçe batırarak yerleştirin. File badem ve kuşüzümü serpiştirin.
  • Önceden ıstılmış 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. İsteğe göre pudra şeker, hazır karamel yada çikolata sosla süsleyip servis yapın.

Daha farklı bir tatlı arıyorsanız, servis önerileri ve püf noktalarıyla birlikte sunulan elmalı kurabiye tarifi tam sizlik!

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!