ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ İRMİKLİ TATLILAR: TATLI KRİZLERİNE SON VERECEK 16 NEFİS İRMİKLİ TATLI TARİFİ

İRMİKLİ TATLILAR: TATLI KRİZLERİNE SON VERECEK 16 NEFİS İRMİKLİ TATLI TARİFİ

İrmikle yapılan tatlılar nelerdir? İrmik hangi tatlılarda kullanılır? Sofralarınızı ziyafete dönüştürecek irmikli tatlıları yazımızda derledik. İşte, midenizi bayram ettirecek birbirinden lezzetli 16 farklı irmikli tatlı tarifi:
İrmikli Tatlılar: Tatlı Krizlerine Son Verecek 16 Nefis İrmikli Tatlı Tarifi

Buğdayın öğütülüp elenmesiyle elde edilen irmik, tatlılara en çok yakışan malzemelerden biridir. Yüksek oranda lif içeren irmik, uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet listelerinde de tercih edilir. İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. İrmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır. Peki, irmik hangi tatlılarda kullanılır, irmikle yapılan tatlılar nelerdir? İşte, sütlü, şerbetli ve meyveli çeşitleriyle 16 farklı irmikli tatlı tarifi:



İrmik dendiğinde ilk aklımıza gelen tatlı irmik helvasıdır elbette. Süt, tereyağı ve irmiğin birlikte kavrulmasıyla hazırlanan bu tatlı, kandillerde, törenlerde, cenazelerde komşulara dağıtılır.



Evde süt kalmadıysa veya süt kullanmak istemiyorsanız, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan sütsüz irmik helvası tarifini deneyin. Hazırladığınız helvayı çikolata sosu ve fındık ile süsleyebilirsiniz.



İrmik helvasının birçok farklı çeşidi olsa da, dondurmalı olanın yeri bir başkadır. İçi kaymaklı dondurma ile doldurulan irmik helvasını, ortalama 30-40 dakikada hazırlayabilirsiniz.



Yemekten sonra yiyebileceğiniz hem hafif, hem de kolay bir tatlı arıyorsanız, portakallı irmik tatlısı tam size göre. Portakal suyu, süt, irmik ve nişasta ile hazırlanan bu tatlı, 25 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.



Hint ve Yunan mutfağında da rağbet gören şerbetli irmik tatlısı, yoğurt, irmik ve un ile hazırlanır. Şerbetle zenginleştirilen bu tatlı, çayın yanında servis edilir.



Süt, şeker ve irmik ile hazırlanan bu tatlı yalnızca Türk mutfağında değil, İran, Yunan ve İtalyan mutfağında da tüketilmektedir. Videolu anlatımıyla sunulan sütlü irmik tatlısının porsiyonu, yaklaşık 150 kalori değerindedir.



Tart hamuru, muhallebi ve çikolatalı sos eşliğinde hazırlanan bu tatlı, çay saatlerinde sunulabilir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan irmikli muhallebili tart, hem hafif, hem de doyurucu bir tariftir.



Okurumuzdan gelen ve şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakan frambuazlı irmik tatlısı, un ve şeker içermemektedir. Meyvelerle tatlandırılan bu tatlı, fıstık, tarçın ve bal ile zenginleştirilebilir.



Yalnızca 5 malzemeden oluşan bisküvili irmik tatlısı, ülkemizde olduğu kadar Balkan mutfaklarında da ilgi görmektedir. Petibör bisküvi veya yulaflı bisküvi ile hazırlayabileceğiniz irmik tatlısını hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz.