ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER PRATİK MEYVELİ TATLILAR: İFTARA ÖZEL 10 FARKLI TARİF

PRATİK MEYVELİ TATLILAR: İFTARA ÖZEL 10 FARKLI TARİF

Meyveli tatlılar nasıl yapılır? İşte, iftar sofralarınıza renk katacak, mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanmış 10 pratik tatlı tarifi:
Pratik Meyveli Tatlılar: İftara Özel 10 Farklı Tarif

Taze yemişler, baldan tatlı erikler, mis kokulu çilekler.. Sofralarınızı ilkbaharın en taze meyveleriyle süsleyecek, çay saatlerine ve iftar sofralarına renk katacak birbirinden lezzetli meyveli tatlı tariflerimizi sizler için derledik. İşte, iftar sofralarının tamamlayıcısı olacak 10 pratik meyveli tatlı tarifi:



Malzemeler;

  • 1.5 bardak çok amaçlı un
  • 1/4 bardak toz şeker
  • Tuz
  • 200 gr tereyağı
  • Dolgu için:
  • 200 gr krema
  • 200 gr krem peyniri
  • 1/2  bardak toz şeker 
  • 1/2 limon suyu
  • Üzerini  çilek, böğürtlen, Ahududu, mandalina, yaban mersini kayısı gibi meyvelerle karışık olarak süsleyebilirsiniz. 


Yapılışı: Fırını 180 dereceye kadar önceden ısıtın. Büyük bir kapta un, şeker ve tuzu çırpın. Eritilmiş tereyağı ekleyin ve hamur oluşana kadar karıştırın. Karışımı çıkarılabilir tabanı olan bir tart kalıbına bastırın, hamuru kenarlarından yukarı doğru ve pürüzsüz hale gelene kadar bastırın. Çatalla her yere batırın ve altın sarısı olana kadar 20-25 dakika pişirin. Tamamen soğumaya bırakın. Dolgu için: Bir el mikseri kullanarak orta boy bir kapta köpürene kadar kremayı çırpın. Geniş bir kapta krem ​​peyniri pürüzsüz olana kadar çırpın. Pudra şekeri, limon suyu ekleyin ve topak kalmayıncaya kadar çırpın. Krem şantiye katın. Dolguyu soğutulmuş kabuğun üzerine yayın ve üstüne taze meyve koyun ve servis edin. 



Malzemeler;

  • 200 g Blok krem ​​peynir, yumuşatılmış
  • 1/3 bardak toz şeker
  • 1 bardak yoğun krema
  • 1 paket vanilin
  • 1 Paket muzlu puding
  • 1 bardak  tam yağlı süt
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 3 muz dilimlenmiş  


Yapılışı: Cheesecake dolgusu için; Bir el mikseri kullanarak büyük bir kapta veya çırpma aparatına sahip mikserde, krem ​​peyniri kabarana ve hiçbir topak kalmayana kadar çırpın. Şekeri ekleyin ve birleşene kadar çırpın. Krema ve vanilyayı ekleyin ve çırpın. Kenara koyun. Orta boy bir kapta puding karışımını ve sütü çırpın. Muhallebi buzdolabında 3 dakika koyulaşana kadar bekletin. Ve peynirli karışım ile karıştırın. Burçak bisküviyi ezin ve tereyağı ile karıştırarak taban oluşturun dolgunun yarısını dökün ve arasına muz koyun dilerseniz farklı meyveler ve gofretler de koyabilirsiniz. Üzerine kalan dolguyu dökün. Cheesecake sertleşene kadar en az 6 saat ve bir geceye kadar buzdolabında bekletin. (Cheesecake hala dilimlenemeyecek kadar yumuşak geliyorsa, 1 saate kadar dondurucuya aktarın.) Servis edin.  



Malzemeler;

  • 2 bardak kuşbaşı karpuz
  • 2 bardak tam yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/4 çay kaşığı. saf vanilya özü 


Yapılışı: Tüm malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bir kalıba dökün ve 3 saat dondurun. Karışımı kalıptan çıkarın ve tekrar karıştırın. Kalıba geri dökün ve bir saat daha dondurun. Servis edin.



Malzemeler;

  • 500 gr yumuşatılmış krem ​​peynir
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı saf vanilya özü
  • 500 gr krema
  • 500 gr. çilekler (dilimlenmiş)
  • 2 adet dilimlenmiş olgun muz
  • 300 gr. ahududu
  • 1 paket ezilmiş bisküvi 


Yapılı��ı: El mikseri kullanarak geniş bir kapta krem ​​peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Birleştirilene kadar kremayı da ekleyip çırpın. Çilek, muz ve ahududu ekleyin. Servis kasesine aktarın ve üstüne bisküvi kırıntıları serpin. Aralara da bisküvi ve bütün meyve koyup soğutarak servis edebilirsiniz.



Malzemeler;

  • 200 gr çekirdeği çıkarılmış kirazlar
  • 4 büyük yumurta
  • 1/2  bardak toz şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 çay kaşığı badem özü
  • 3/4 bardak çok amaçlı un
  • Tuz
  • Servis için pudra şekeri
  • Kalıbı yağlamak için tereyağı
  • Çikolata sosu (isteğe göre) 


Yapılışı: Fırını 180 dereceye kadar önceden ısıtın ve yuvarlak bir pişirme kabına tereyağı sürün. Kirazları tencerenin dibinde eşit bir tabaka halinde yayın. Bir karıştırıcıda yumurta ve şekeri ekleyin ve köpürene kadar karıştırın. Süt, badem özü un ve tuz ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Hamuru kirazların üzerine dökün. Altın sarısı olana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilık veya oda sıcaklığında pudra şekeri serpilerek servis yapın. İsteğe göre kirazlı tart çikolata sosuyla zenginleştirebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • 11 yemek kaşığı dondurulmuş tuzsuz tereyağı
  • 2 su bardağı çok amaçlı un (260 gram)
  • Tuz 
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı soğuk su
  • 1/2 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 2 buz küpü
  • Dolgu için:
  • 2 elma
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 1/2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 1/8 çay kaşığı öğütülmüş karanfil (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1/2 çay kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil 
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi artı 2 yemek kaşığı limon suyu (yaklaşık 1/2 limon)
  • 1 çorba kaşığı vanilya özü
  • Glazür için:
  • 1/4 su bardağı akçaağaç şurubu veya bal
  • 1/8 çay kaşığı tarçın


Yapılışı: Turta hamurunu yapın: Yağı en az 30 dakika dondurun. Bir karıştırma kabında unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırmak için bir spatula kullanın. Küçük bir kapta suyu, limon suyunu ve buzu karıştırın. Kuru malzemelerle birlikte tereyağını büyükçe rendelemek için rende veya mikro uçağı kullanın. (Rendelenmiş peynir gibi görünecektir.) Ardından tereyağını un ile kaplamak için bir spatula ile hafifçe karıştırın. 3 yemek kaşığı limonlu buzlu su ekleyin ve karıştırmak için spatula ile karıştırın. 3 yemek kaşığı daha ekleyin ve tekrar karıştırın. 3 yemek kaşığı daha ekleyin ve bir hamur topu oluşana kadar ellerinizi hafifçe yoğurmak için kullanın. Unun yeni karışması için her seferinde bir çorba kaşığı biraz daha su eklemeniz gerekebilir. Hamuru iki eşit topa bölün. Kapalı bir kaba koyun ve doldururken buzdolabında saklayın. (Hamuru önceden de yapabilirsiniz) Fırını önceden ısıtın: Fırının orta rafına bir fırın tepsisi yerleştirin ve 200 dereceye kadar ön ısıtma yapın. Dolguyu yapın; Elmaları soyun ve çekirdeklerini çıkarın, ardından yaklaşık ince dilimleyin Elmaları ı büyük bir tencereye koyun. Küçük bir kapta mısır nişastası, şeker, tarçın, karanfil ve tuzu karıştırın. Elmaları karıştırın. Ardından soyulmuş ve rendelenmiş zencefil, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve vanilyayı karıştırın. Üzerini örtün ve orta ateşte 6 dakika ara sıra karıştırarak hafifçe yumuşayıncaya ve sıvısı koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alın ve kapağı çıkarın. 


Hamuru açın: Hamur işi beziniz varsa, üzerine koyun ve üzerine un serpin; aksi takdirde temiz bir çalışma yüzeyini unlayın. Bir top hamuru buzdolabından çıkarın ve merkezden kenara eşit bir şekilde, yuvarlayın. Yapışkanlaşmaya başlarsa hafifçe un serpin. Hamuru 3 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru bir pizza kesiciyle kalıba göre bir daire olacak şekilde düzeltin. Dolguyu ekleyin: Hamuru aktarmak için oklava kullanarak yavaşça pasta tabağının ortasına yerleştirin. Hamuru pasta tavası formuna bastırmak için parmaklarınızı kullanın. Daha sonra fazla hamuru, pasta tabağının kenarına eşit bir şekilde oturacak şekilde kendi kenarlarının etrafından katlayın Tencerenin dibinde kalan sıvıyı atarak elma dolgusunu turta tabağına koyun. turta tepesini açarken turtayı dondurucuya yerleştirin. Üzerini yapın: İkinci hamur topunu açın (kasıtlı olarak bir önceki hamurdan biraz daha ince olacaktır). Ardından 7 şerit halinde kesmek için düz bir kenar kullanın, üzerini örün: Pasta tabağını dondurucudan çıkarın. Aynı yönde 4 hamur şeridini dikkatlice pastanın üzerine yerleştirin germeden yerleştirmeye dikkat edin. Turtayı pişirmek için önceden ısıtılmış fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derecede 10 dakika pişirin. Isıyı 180 dereceye düşürün ve 30 dakika pişirin. 30 dakikalık zamanlayıcı kapanmadan yaklaşık 5 dakika önce, akçaağaç glaze yapın: Küçük bir tencerede akçaağaç şurubunu ve tarçını ekleyin. Kabarcıklar görünmeye başlayana kadar orta ateşte ısıtın (yaklaşık 2 dakika). Isıyı kapatın. Pastayı fırından çıkarın ve üzerini glaze ile fırçalayın soğutun ve servis edin.



Malzemeler;

  • 250 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı rezene tohumu
  • 3 yemek kaşığı artı 1 1/2 su bardağı şeker
  • 3 portakal soyulmamış
  • 2 su bardağı ince mısır unu
  • 2 su bardağı çok amaçlı un veya tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş rezene
  • Tuz 
  • 6 büyük yumurta
  • 3/4 su bardağı taze portakal suyu


Yapılışı: Bir pasta fırçası kullanarak, eritilmiş tereyağının yarısı ile yuvarlak bir kek kalıbını bolca yağlayalım. Kalıba yağlı kağıt serip tekrar yağlayalım rezene tohumlarını ve 3 yemek kaşığı şekeri tavanın dibine serpin. Keskin bir bıçak veya mandolin kullanarak portakalları dilimleyin. Portakal dilimlerini şeker ve rezene tohumlarının üzerine, olabildiğince fazla yüzey alanı kaplayacak şekilde dizin. Büyük bir kapta mısır unu, un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, öğütülmüş rezene ve tuzu birlikte çırpın. Bir kasede kalan 1 1/2 fincan artı 1 çorba kaşığı tereyağı ve kalan 1 1/2 su bardağı şekeri orta-yüksek hızda hafif ve kabarık olana kadar 4 ila 5 dakika çırpalım. Her eklemeden sonra çırparak yumurtaları birer birer ekleyin. Karıştırıcı hızını orta-düşük seviyeye düşürün ve kuru malzemelerin yarısını, birleştirilene kadar 1 ila 1 1/2 dakika çırparak ekleyin. Portakal suyunu ve ardından kalan kuru malzemeleri çırpın ve iyice birleşene kadar çırpın ve görünürde un izleri kalmayıncaya dek çırpmaya devam edin. hamuru hazırlanan tavaya aktarın. Hamurun yüzeyini streç ile örtün ve en az 8 saat, tercihen gece boyunca buzdolabında saklayın. Pişirmeye hazır olduğunuzda fırını 180C'ye ısıtın. keki 55 ila 60 dakika pişirin. Kalıbı bir tel rafa yerleştirin ve 10 dakika soğutun. Keki gevşetmek için tavanın iç tarafına bir bıçak sürün ve keki bir tabağa ters çevirin. 10 ila 12 dakika daha soğumaya bırakın, ardından keki kalıptan çıkarmak için tavanın dibine hafifçe vurun. yağlı kağıdını soyun ve tamamen soğutun. Servis yapmak için pastayı keskin, tırtıklı bir bıçakla kesin. 



Malzemeler;

  • 1 1/4 su bardağı un
  • 2/3 fincan esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı sade yoğurt
  • 1/2 su bardağı şekersiz elma püresi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1 1/2 su bardağı yaban mersini
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi ve 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Toz haline getirme için pudra şekeri (isteğe bağlı) 


Yapılışı: Fırını 180 derece önceden ısıtın. Kelepçeli bir kalıp veya yuvarlak kek kalıbını tereyağıyla yağlayın, ardından un serpin. Un, esmer şeker, tarçın, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kaseye koyun ve malzemeleri iyice karıştırmak için bir çatal kullanın. Kuru malzemelerin ortasında bir delik açın. Deliğe yumurtayı kırın ve zeytinyağı, yoğurt, elma püresi, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Malzemeleri pürüzsüz hale gelene ve karışana kadar karıştırmak için bir çatal kullanın. Başka bir kapta yaban mersini ile limon suyu ve 1 tatlı kaşığı un karıştırın. Hamuru hazırlanan tavaya dökün. Yaban mersini üstlerine tek bir katman halinde serpin. (Aşağı bastırmaya gerek yok) Kek 35 ila 40 dakika , üstüne altın kahverengi olana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve 1 saat tamamen soğumaya bırakın. Kelepçeli tava kullanıyorsanız, kenarları çıkarın (kek kalıbı kullanıyorsanız, tavada bırakabilir veya çıkarabilirsiniz). İstenirse pudra şekeri serpin. Parçalara ayırın ve servis yapın. İstenirse dondurma veya çırpılmış krema ile servis yapın.