Yörük Sütlacı

Deniz Orhun’dan kıvamı ve lezzeti yerinde nefis yörük sütlacı tarifi ile karşınızdayız. Klasik sütlaçtan farklı olarak bakliyatlarla hazırlanan yörük sütlacının kökeni çok eskiye dayanır. Yapımında buğday, nohut, mercimek gibi kuru bakliyatlar kullanılır. Hem bol malzemeli, hem de besleyici bir tatlıdır. Malzemeler hazırsa, yörük sütlacı yapımı için detaylara geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Yörük Sütlacı Tarifi İçin malzemeler
- 1 l süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nohut (Haşlanmış)
- 1/2 çay bardağı buğday (Haşlanmış)
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1/2 çay bardağı mercimek (Haşlanmış)
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su
Servis için
- Antep fıstığı
Yörük Sütlacı Nasıl Yapılır?
- Süt ve şekeri bir tencere alarak kaynatmaya başlayın.
- Küçük bir kapta nişasta ve zerdeçalı karıştırın.
- Kaynayan süte yavaş yavaş ve karıştırarak nişasta karışımını ekleyin.
- Mercimek, nohut, buğday ve kuru üzümü ekledikten sonra karıştırarak servis kaselerine aktarın ve soğuduktan sonra Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
