Gerçek Tavuk Göğsü

Gerçek Tavuk Göğsü
06 Ocak 2024

Sütlü tatlı denildiğinde ilk akla gelen tarif tavuk göğsüdür. Ancak iki farklı şekilde yapılan tavuk göğsü, gerçek ve yalancı olmak üzere ayrılır. Gerçek tavuk göğsü, daha uzun sürede pişse de lezzeti beklemeye değer. Dilim olarak veya kaselerde servis edilen tavuk göğsü, isteğe göre meyveli soslarla da tatlandırılabilir. Aynı zamanda yaz günlerinde dondurma ile servis edilmesi lezzetini ikiye katlar. Peki, gerçek tavuk göğsü nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, gerçek tavuk göğsü yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Gerçek Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

  • Tavuk göğsünün bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. Şeker bakımından zengin olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Farklı versiyonu olan yalancı tavuk göğsü tarifini de buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak sütlü tatlılar arasında çok beğenilen nefis saray sarması tarifini de mutlaka deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Gerçek Tavuk Göğsü için

Malzemeler

  • Yarım parça tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 su bardağı süt
  • 1 adet damla sakızı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Gerçek Tavuk Göğsü

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
  2. Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın. Ardından kevgire alarak su altında yıkayın.
  3. Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin.
  4. Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün.
  5. Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.
  6. Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın.
  7. Ardından nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.
  8. Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  9. Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin.
  10. Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin.
  11. Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Hazırladığınız gerçek tavuk göğsünü tarçın ya da vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tavuğun kokusunu çıkartmak için suda bekletin. Bu suyu ara ara değiştirin.
  • Dilerseniz, tereyağı kullanmayabilirsiniz. Aroma katmak için tatlının içine vanilya da ekleyebilirsiniz.
  • Un ve nişastayı ekledikten sonra tatlınızı karıştırın. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Eriyen damla sakızını döverek pişirin. Bu sayede daha iyi özdeşleşecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo