Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç

Ramazan ayının sembolü olarak bilinen güllaç, kısa sürede hazırlanan sütlü tatlılardan biridir. Güllaç yaprağı ve süt ile hazırlanan bu tatlı, isteğe göre çilek, antep fıstığı, ceviz gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden eğitmen şef Arif Akdaş'tan nefis beyaz çikolata şerbetli frambuazlı güllaç tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak cevizli güllaç tarifine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket güllaç yaprağı (12 yaprak)
- 2 litre süt
- 400 gr şeker
- 100 gr. beyaz çikolata
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 500 gr çilek
- 500 gr frambuaz
- 100 gr toz fıstık
Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütü ve şekeri kaynatıp sonra çikolatamızı ilave ediyoruz.
- Süt, şeker ve çikolata karışımlı şerbeti soğuması için oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Şerbet eli yakmayacak seviyeye geldiğinde, kullanıma hazır demektir.
- Güllaç yapraklarımızı ayrı bir kapta şerbetle ıslatıp borcama diziyoruz.
- Yaprakların yarısını şerbetleyip borcama dizdikten sonra, arasına dilimlenmiş çilek, frambuaz ve fıstık koyuyoruz.
- Tekrar geri kalan güllaç yapraklarını ıslatıp aynı şekilde borcama diziyoruz.
- Kalan sütü, güllaç yapraklarına yedirerek döküyoruz.
- Dinlenen güllacı süsleyerek porsiyonlarına ayırıyoruz. Afiyet olsun.
Beyaz Çikolatalı Güllaç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Şerbet kesinlikle ne çok soğuk, ne de kaynar olmalı. Eli yakmayacak sıcaklıkta olması gerekir.
- Eğer şerbet soğuk olursa tatlımız kabarmaz, eğer çok sıcak olursa tatlımız hamur kıvamına gelir.
- Güllaç yapraklarını borcama dizerken ara katlarına mutlaka süt gezdirin. Bu sayede daha iyi kabaracaktır.
- Tatlıyı hazırladıktan sonra en az 1 saat dinlendirin.
- Verilen ölçülerden 12 kişilik beyaz çikolatalı güllaç hazırlayabilirsiniz.
