ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR BEYAZ ÇİKOLATA ŞERBETLİ FRAMBUAZLI GÜLLAÇ

Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç

Beyaz çikolatalı güllaç

Ramazan ayının sembolü olarak bilinen güllaç, kısa sürede hazırlanan sütlü tatlılardan biridir. Güllaç yaprağı ve süt ile hazırlanan bu tatlı, isteğe göre çilek, antep fıstığı, ceviz gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden eğitmen şef Arif Akdaş'tan nefis beyaz çikolata şerbetli frambuazlı güllaç tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak cevizli güllaç tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprağı (12 yaprak)
  • 2 litre süt
  • 400 gr şeker
  • 100 gr. beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 500 gr çilek
  • 500 gr frambuaz
  • 100 gr toz fıstık

Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sütü ve şekeri kaynatıp sonra çikolatamızı ilave ediyoruz.
  • Süt, şeker ve çikolata karışımlı şerbeti soğuması için oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  • Şerbet eli yakmayacak seviyeye geldiğinde, kullanıma hazır demektir.
  • Güllaç yapraklarımızı ayrı bir kapta şerbetle ıslatıp borcama diziyoruz.
  • Yaprakların yarısını şerbetleyip borcama dizdikten sonra, arasına dilimlenmiş çilek, frambuaz ve fıstık koyuyoruz.
  • Tekrar geri kalan güllaç yapraklarını ıslatıp aynı şekilde borcama diziyoruz.
  • Kalan sütü, güllaç yapraklarına yedirerek döküyoruz.
  • Dinlenen güllacı süsleyerek porsiyonlarına ayırıyoruz. Afiyet olsun.

Beyaz Çikolatalı Güllaç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbet kesinlikle ne çok soğuk, ne de kaynar olmalı. Eli yakmayacak sıcaklıkta olması gerekir.
  • Eğer şerbet soğuk olursa tatlımız kabarmaz, eğer çok sıcak olursa tatlımız hamur kıvamına gelir.
  • Güllaç yapraklarını borcama dizerken ara katlarına mutlaka süt gezdirin. Bu sayede daha iyi kabaracaktır.
  • Tatlıyı hazırladıktan sonra en az 1 saat dinlendirin.
  • Verilen ölçülerden 12 kişilik beyaz çikolatalı güllaç hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!