ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER DÜNYA TATLILARI: DÜNYANIN EN MEŞHUR VE LEZZETLİ 19 TATLISI

DÜNYA TATLILARI: DÜNYANIN EN MEŞHUR VE LEZZETLİ 19 TATLISI

Dünya tatlıları nelerdir? Dünyanın en çok beğenilen ve en sevilen tatlılarını sizler için listeledik. İşte, dünyanın en meşhur 19 tatlı tarifi
Dünya Tatlıları: Dünyanın En Meşhur ve Lezzetli 19 Tatlısı

Ülke gezilerinde en çok merak edilen şeylerden biri de o ülkenin yemekleridir. Farklı ülkelerin yemekleri damak zevkine göre değişse de, tatlılar daha fazla ilgi görür. Özellikle bazı tatlılar var ki, dünya çapında bir üne kavuşmuş. Hemen hemen dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle hazırlanan dünya tatlılarını sizler için derledik. İşte, dünyanın en meşhur 19 tatlısı:



Avustralya'nın geleneksel tatlısı olan donut, hamur fındığı anlamına gelir. Alt kısmı yumuşak hamur ile hazırlanır. Üstü ise çikolata sosu ile zenginleştirilir. Genellikle üst kısmına farklı şekerlemeler eklenir.



Belçika'ya özgü bir tatlı olan waffle, son zamanların en popüler tatlılarından biridir. Hamuru için tost ya da özel bir waffle makinesi kullanılır. İçi ise çikolata, dondurma, meyve dilimleri ve şekerleme ile tatlandırılır.



İtalya'nın meşhur tatlısı olan tiramisu, mascarpone peyniri ile hazırlanır. Alt kısımda kullanılan kek, kahve ve süt ile ıslanır. Orta kısımlar ise muhallebi ile zenginleştirilir.



Trileçe, İspanyolca'da 'üç süt' anlamına gelir. Tatlının kökeni tam olarak bilinmese de, Güney Amerika olduğu düşünülmektedir. Trileçe yapımında keçi, manda ve inek sütü kullanılır. Üzerinde ise karamel ya da meyveli sos kullanılır.



Fransız tatlısı olarak bilinen sufle, ilk kez bir pastaneci tarafından hazırlanmıştır. Çikolatalı kekin az pişmesi sonucu hazırlanan sufle, akışkan bir kıvama sahiptir. İsteğe göre dondurma veya pudra şekeri ile birlikte sunulabilir.



Ünlü bir dizi sayesinde ünü yayılan magnolia, New York'un özgün tatlılarındandır. Yapımında bebe bisküvisi, nişasta ve un kullanılır. Puding kıvamında sunulur.



Ana malzemesi krema ve süt olan panna cotta tatlısının kökeni İtalya'ya dayanmaktadır. İsmi 'pişmiş krema' anlamındadır. İçerisinde kullanılan jelatinlerin katılaşıp kıvam almasıyla hazırlanır.



İspanya mutfağından dünyaya yayılan san sebastian cheesecake, yumurta, şeker ve peynir ile hazırlanır. İsmini, İspanya'nın aynı isimli kentinden almıştır. Ortalama 40 dakika içerisinde hazırlanır.