ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MUZ KIZARTMASI

Muz Kızartması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muz Kızartması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 muz
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı bal
  • Vanilyalı dondurma
  • Çikolata sos

Muz Kızartması Nasıl Yapılır?

Hazırlaması çok kolay bir dünya tatlısı. Un kabartma tozu, vanilya, su ve sütü karıştırın. Muzları 4 parçaya bölün. Önce nişastaya sonra hazırladığınız sütlü harca bulayın. Kızgın yağda kızartın.

Servis tabağına alın. Üzerine bal döküp vanilyalı dondurma ve çikolata sos ile servis yapın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:54

ben kesinlikle yappıcamm

Misafir 12 Ekim 2016, 16:54

tarifi not ettim. muzu çok severim .lezzetli görünüyor . afiyet olsun bana(:

Misafir 12 Ekim 2016, 16:54

tarifde güzel gözükyo ama daha denemedm.yapıcam umarm güzel olur paylaştgnz için size çok teşkler

Misafir 12 Ekim 2016, 16:59

Ben yaptım yerli muz olursa bütün olarak da yapılabilir. Muzun tadına göre üzerine dökeceğiniz bal ve çikolata miktarını ayarlayın nefis oluyor hem de çok pratik:)) afiyet olsun

Misafir 12 Ekim 2016, 17:02

ben yaptım ustu cıtır cıtır cok guzel ama altı cok tatsız bence nışastaya banmadan once pudra şekerıne banıp oyle nısastaya basıp sonra sutlu harca basılsa daha ıyı olur

Misafir 12 Ekim 2016, 17:05

denemek istiyorum bakalım nasıl olacak

Misafir 12 Ekim 2016, 17:08

hanıma söyliyecem yarı iftara yapsın canım çekti ilginç bir tarif ilk defa yiyecem.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:10

nişasta yerine pirinç unu ve pudra şekeri kullandım çok daha nefis oluyor ;)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:34

ben de yapacammmmm

Misafir 12 Ekim 2016, 17:34

Çok güzel bir tarife benzoyo kesin yapmalıyım


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!