Karamel Soslu Trileçe
08 Kasım 2022

Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitleriyle sunulan trileçenin kökeni tam olarak bilinmese de, Meksika'da yaygınlaşmaya başladığı söylenir. Ana malzemesi süt olan bu tatlının içerisinde; inek, keçi ve manda olmak üzere 3 farklı süt kullanılır. Tatlının ismi ise '3 süt' anlamında kullanılan İspanyolca kelimelerden gelir. Hadi gelin, beraber lezzetli ve pratik bir karamelli orijinal trileçe hazırlayalım.

1 Porsiyon Trileçe Kaç Kaloridir?

  • Trileçe tatlısının 100 gramlık bir porsiyonu yaklaşık 160 kaloridir. Sütlü tatlılar içinde yer alan trileçe, diyet listelerinde bir bardak süt ve bir porsiyon taze meyve yerine tüketilebilir. Dilerseniz, gerçek trileçe tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Karamel Soslu Trileçe için

Malzemeler

Pandispanyası için:

  • 4 yumurta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı süt (Mümkünse; keçi, manda, inek sütü karışımı)
  • 1 yemek kaşığı süt tozu
  • 200 ml krema

Karamel sosu için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Karamel Soslu Trileçe

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Tatlıların yanında genellikle kahve çeşitleri tercih edilir.
Püf Noktası
  • Trileçenin lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken ilk nokta kullanılan sütlerdir. Keçi, manda ve inek sütünü karıştırarak daha iyi bir tat elde edebilirsiniz.
  • Keçi veya manda sütü sevmiyorsanız, inek sütünü krema ile yavaş yavaş açın ve kıvamını tutturana kadar karıştırın.
  • Fırında pişirilen tatlılarda genelde kap yağlansa da, trileçe tatlısında kek kalıbı yağlanmadan pişiriliyor.
  • Trileçeyi hazırladıktan sonra bekleme süresi de oldukça önemli. Tatlınızı sunuma hazırlamadan önce, buzdolabında en az 5 saat dinlendirin.
  • Karamel sos hazırlanırken şekerin iyice eridiğinden emin olun. Sosunuzu, dinlendirme işleminin ardından dökerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Dilerseniz, karamel sosu yerine ev yapımı nefis çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo