ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ KESTANELİ MAGNOLİA PUDİNG

Kestaneli Magnolia Puding

Kestaneli magnolia puding

Dilerseniz, nefis banana puding tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Magnolia Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kestane 
  • Kestaneleri haşlamak için üzerini biraz geçecek kadar su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 lt süt
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (Toz halde)
  • 1 paket bebek bisküvisi (8-10 adet bisküvi servis esnasında süs için ayrılmalı)

Üzeri için

  • Tarçın ve kestane parçaları

Kestaneli Magnolia Puding Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede yıkadığınız ve üzerini bıçakla çizdiğiniz kestaneleri üzerini geçecek kadar su ve toz şeker ilavesiyle haşlayın ve süzüp soğumaya bırakın. 
  • Başka bir tencereye toz şekeri, nişastayı ve unu alın. Üzerine azar azar süt ilave ederek bir yandan da çırpma teliyle karıştırın.
  • İki yumurta sarısını da çatalla çırpıp karışıma ekleyip, karıştıra karıştıra pişirin. 1 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. 
  • Soğuduktan sonra toz halde krem şanti ve vanilyayı ekleyip minimum 5 dakika mikserle çırpın. (İçinde pürüz kalmamalı, ipeksi olmalı). Bebe bisküvilerini irili ufaklı kırın.
  • Pudingi ister büyük borcam gibi bir kaba, ister tek tek kadehlere döşemeye başlayın. Her kadehe ya da tüm borcama ince bir kat puding yayıp, üzerine bebe bisküvisi serpin.
  • Sonra bir sıra kestaneleri, sonra tekrar 1 kat puding, sonra tekrar 1 kat kestane, tekrar bebe bisküvisi ve son olarak en üste puding ekleyerek üstünü kapatın. En az 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın. 
  • Servis etmeden bir önceki geceden de yapabilirsiniz. Servis ederken üzerine batırdığınız bisküvi ile birlikte birkaç parça kestane ve tarçın ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!