Kestaneli Magnolia Puding

Dilerseniz, nefis banana puding tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kestaneli Magnolia Puding Tarifi İçin malzemeler
- 500 g kestane
- Kestaneleri haşlamak için üzerini biraz geçecek kadar su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 lt süt
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (Toz halde)
- 1 paket bebek bisküvisi (8-10 adet bisküvi servis esnasında süs için ayrılmalı)
Üzeri için
- Tarçın ve kestane parçaları
Kestaneli Magnolia Puding Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede yıkadığınız ve üzerini bıçakla çizdiğiniz kestaneleri üzerini geçecek kadar su ve toz şeker ilavesiyle haşlayın ve süzüp soğumaya bırakın.
- Başka bir tencereye toz şekeri, nişastayı ve unu alın. Üzerine azar azar süt ilave ederek bir yandan da çırpma teliyle karıştırın.
- İki yumurta sarısını da çatalla çırpıp karışıma ekleyip, karıştıra karıştıra pişirin. 1 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra toz halde krem şanti ve vanilyayı ekleyip minimum 5 dakika mikserle çırpın. (İçinde pürüz kalmamalı, ipeksi olmalı). Bebe bisküvilerini irili ufaklı kırın.
- Pudingi ister büyük borcam gibi bir kaba, ister tek tek kadehlere döşemeye başlayın. Her kadehe ya da tüm borcama ince bir kat puding yayıp, üzerine bebe bisküvisi serpin.
- Sonra bir sıra kestaneleri, sonra tekrar 1 kat puding, sonra tekrar 1 kat kestane, tekrar bebe bisküvisi ve son olarak en üste puding ekleyerek üstünü kapatın. En az 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
- Servis etmeden bir önceki geceden de yapabilirsiniz. Servis ederken üzerine batırdığınız bisküvi ile birlikte birkaç parça kestane ve tarçın ile süsleyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR