Antep Fıstıklı Baklava

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Antep Fıstıklı Baklava Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 650 g baklavalık un
- 7 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
- 1 silme çay kaşığı karbonat
Açmak için
- 400 g nişasta
Şerbeti için
- 1.750 g toz şeker
- 1 litre su
Antep Fıstıklı Baklava Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 5-10 dakika kaynatın. Unu büyük bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
- Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 5 büyük bezeye ayırın. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 eşit bezeye bölün. Toplamda 100 küçük beze elde edin.
- Tüm bezelerin üzerini temiz bir bezle örtün. Bezeleri tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Her 20 bezeyi bu şekilde açarak üst üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerini Antepfıstığı ile kaplayın. Diğer 20 kat bezeyi de açıp tepsiye yerleştirin.
- 20’li gruplar halinde tüm bezeler ve fıstıklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Keskin bir bıçakla dilimler kesin.
- Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR