ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI BAKLAVA

Antep Fıstıklı Baklava

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 650 g baklavalık un
  • 7 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 silme çay kaşığı karbonat

Açmak için

  • 400 g nişasta

Şerbeti için

  • 1.750 g toz şeker
  • 1 litre su

Antep Fıstıklı Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 5-10 dakika kaynatın. Unu büyük bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru 5 büyük bezeye ayırın. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 eşit bezeye bölün. Toplamda 100 küçük beze elde edin.
  • Tüm bezelerin üzerini temiz bir bezle örtün. Bezeleri tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Her 20 bezeyi bu şekilde açarak üst üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerini Antepfıstığı ile kaplayın. Diğer 20 kat bezeyi de açıp tepsiye yerleştirin.
  • 20’li gruplar halinde tüm bezeler ve fıstıklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Keskin bir bıçakla dilimler kesin.
  • Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!