İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14278 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1290 Tarif
Diyet
4404 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2347 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1416 Tarif
Pratik Yemek
5313 Tarif
Salata ve Meze
1304 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8912 Tarif
Yöresel
1989 Tarif
Popüler Tarifler
Siron
Peşmelba
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Antep Fıstıklı Baklava
Antep Fıstıklı Baklava
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Havuçlu mozaik pasta
Zencefilli ballı çay
Vişneli kaşık salata
Sütsüz Poğaça
Spoonful
Fırında barbunya
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Geleneksel Bayram Yemekleri: 40 Nefis Tarif
Polifenol İçeren Gıdalar Nelerdir?
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Ankara İftar Mekanları: Ankara'nın En İyi 12 İftar Mekanı
Güveç Nasıl Temizlenir: Güveç Temizliği ve Bakımı
Antep Fıstıklı Baklava için
Malzemeler
650 g baklavalık un
7 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 silme çay kaşığı karbonat
Açmak için
400 g nişasta
Şerbeti için
1.750 g toz şeker
1 litre su
Antep Fıstıklı Baklava
Nasıl Yapılır
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 5-10 dakika kaynatın. Unu büyük bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 5 büyük bezeye ayırın. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 eşit bezeye bölün. Toplamda 100 küçük beze elde edin.
Tüm bezelerin üzerini temiz bir bezle örtün. Bezeleri tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Her 20 bezeyi bu şekilde açarak üst üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerini Antepfıstığı ile kaplayın. Diğer 20 kat bezeyi de açıp tepsiye yerleştirin.
20’li gruplar halinde tüm bezeler ve fıstıklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Keskin bir bıçakla dilimler kesin.
Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yöresel Tarifler
Bayram Tatlıları
Antep Mutfağı Yemekleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Milföyden Baklava
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
50 Dakika
Süt Şerbetli Revani
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Portakallı Şekerpare
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
30 Dakika
Kahveli Un Helvası
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Fıstıklı Şöbiyet
Selinhdr
Şerbetli Tatlılar
40 Dakika
Ayva Şerbetli Un Helvası
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.