En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13831 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1211 Tarif
Diyet
4398 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2247 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1405 Tarif
Pratik Yemek
4877 Tarif
Salata ve Meze
1225 Tarif
Sos
464 Tarif
Tatlı
8480 Tarif
Yöresel
1958 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Bamya Yemeği
Irish Coffee
Anasayfa
Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Antep Fıstıklı Baklava
Antep Fıstıklı Baklava
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kıymalı patlıcan yemeği
Yulaflı Omlet Pizza
Atom kurabiye
Yulaf tabanlı pizza
Yeşil çaylı ve yulaflı helva
Yulaflı ve bezelyeli omlet
Masterchef All Star (2023) Yarışmacıları: Masterchef All Star Ana Kadrosu Belli Oldu!
Ekim Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Soğuk Sandviç Tarifleri: Leziz, Farklı ve Kolay 20 Soğuk Sandviç Tarifi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Diyete Uygun Hafif Kahvaltı Tarifleri: 21 Sağlıklı Tarif
Antep Fıstıklı Baklava için
Malzemeler
650 g baklavalık un
7 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 silme çay kaşığı karbonat
Açmak için
400 g nişasta
Şerbeti için
1.750 g toz şeker
1 litre su
Antep Fıstıklı Baklava
Nasıl Yapılır
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 5-10 dakika kaynatın. Unu büyük bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 5 büyük bezeye ayırın. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 eşit bezeye bölün. Toplamda 100 küçük beze elde edin.
Tüm bezelerin üzerini temiz bir bezle örtün. Bezeleri tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Her 20 bezeyi bu şekilde açarak üst üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerini Antepfıstığı ile kaplayın. Diğer 20 kat bezeyi de açıp tepsiye yerleştirin.
20’li gruplar halinde tüm bezeler ve fıstıklar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın. Keskin bir bıçakla dilimler kesin.
Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yöresel Tarifler
Bayram Tatlıları
Antep Mutfağı Yemekleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
45 Dakika
Kesme İrmik Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Balkız Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
105 Dakika
Havuç Dilim Baklava
Şerbetli Tatlılar
55 Dakika
Şileki Tatlısı
Şerbetli Tatlılar
65 Dakika
İrmikli Revani
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.