ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR PANNA COTTA

Panna Cotta

Kremalı İtalyan tatlısı olarak bilinen panna cotta, jelatinin kalınlaştırılmış haliyle hazırlanır. Ana malzemeleri jelatin ve krema olan panna cotta, yalnızca 5 malzeme ile kısa sürede hazırlanır. İsteğe göre kivi, ananas, çilek gibi meyvelerle zenginleştirilebilir. Peki, panna cotta nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, İtalyan usulü panna cotta tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak leziz zabaglione ve fındıklı cannoli tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin.
  • Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü yavaşça ekleyin. Vanilya ilave edip karıştırın.
  • Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin.
  • Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın. Afiyet olsun.

Panna Cotta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Jelatinleri mikrodalga da kısa sürede çözebilirsiniz.
  • Toz jelatin kullanmak vakitten tasarruf etmenizi sağlar.
  • Aroma katmak için, kahve veya diğer tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz, böğürtlen veya frambuaz sosu ile zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:20

çok güzel oldu teşekkür ederim . Ama denemek için az yapmıştım . Yetmedi tekrar tekrar yapacağım :D

Misafir 12 Ekim 2016, 17:30

jelatini yoksa ne yapmalıyız?

Misafir 12 Ekim 2016, 17:32

jelatinyoksa un da olurnişastada


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!