ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR PANNA COTTA

Panna Cotta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Panna Cotta Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin. Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü yavaşça ekleyin. Vanilya ilave edip karıştırın.

Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin.

Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!