Sufle
12 Ağustos 2024

Fransız tatlısı olarak bilinen sufle, rivayete göre ilk kez bir pastaneci tarafından hazırlanmıştır. Fransa'nın baş tacı ettiği bu tatlı, zaman içinde yayılarak dünyanın birçok yerinde tüketilmeye başlanmıştır. Suflenin ana malzemesi yumurta olduğu için, potasyum ve lif değeri oldukça yüksektir. 'İçi akışkan, dışı yumuşacık nefis mi nefis sufle nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?' diye merak edenler için nefis bir tarifimiz var. Mutfağa geçip malzemeleri hazır ettiyseniz, videolu anlatımıyla evde sufle yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Çikolatalı Sufle Kaç Kaloridir?

  • Orta boyutlarda hazırlanan bir porsiyon çikolatalı sufle, yaklaşık 390 kaloridir. Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenlerin ve şeker hastalarının 2 porsiyondan fazla yememesi tavsiye edilir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 25 Kişi Kaydetti
Sufle için

Malzemeler

  • 60 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 120 gr bitter çikolata
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz
Sufle

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Sufleyi, vanilyalı dondurma ile birlikte sunabilirsiniz. Aynı zamanda americano da suflenin lezzetli eşlikçilerindendir.

Püf Noktası
  • Fırın ısısı önceden açılmalıdır. 
  • Sufle yapımında ölçüler oldukça önemlidir, çok dikkat edilmelidir. 
  • Sufle yapısı itibari ile kabarması beklenen tatlılar arasındadır. burada kabarmayı sağlayan unsur yumurtadır ve yumurtaya çok dikkat edilmedir. Yumurta taze olmalıdır.
  • Yumurta kabartılırken beyazları ve sarıları birbirine kesinlikle karışmamalıdır. Çırpma işlemi de oldukça önemlidir. Yumurta iyice kabarıncaya dek çırpılmalıdır. Bu esnada yumurtaya bir tutam tuz atılması kabarmayı hızlandıracaktır. 
  • Sufle kalıpları da önce tereyağı ile yağlanmalı ardından unlanmalıdır. Unlama için kakao tozu da kullanabilirsiniz. Buradaki amaç suflenin kalıba yapışmasını önlemek ve suflenin dibe çökmesinin yavaşlatmaktır. 
  • Karışım hazırlarken topaklanma olmamasına dikkat edilmeli ve yumurta eklenirken karışımın sıcak olmamasına dikkat edilmelidir. Bu yumurta sarısının pişmesini önleyecektir. 
  • Pişirme işlemi esnasında fırının buhar yapması için fırınınızın içerisine dayanıklı bir kap ile su koyabilirsiniz. Bu işlem suflenizin kurumadan yumuşak bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır.
  • Gelgelelim nihai işlemi elde etmek için en önemli ve son adıma. Pişirme süresi ve ısısı sufle yapımında çok önemlidir. Sufle istenilen derecede ve dakikada kapağı açılmadan pişirilmelidir.
  • Suflenizi sıcak servis etmelisiniz. 


Yorumlar
avatar
Nur34 YORUM 13 Ekim 2020, 17:19
bende ilk defa yapçam inşallah güzel olur tarif için teşekürler
avatar
Aslican YORUM 28 Kasım 2020, 17:23
Aslican Akışkanlığı ve lezzeti çok iyi oldu. Fırın yerine tencerede de pişirebilirsiniz. Pişirme süresi maksimum 8-10 dakika olmalı.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo