ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİKOLATALI SUFLE

Çikolatalı Sufle

Çikolatalı sufle

Fransız tatlısı olarak bilinen çikolatalı sufle, rivayete göre ilk kez bir pastaneci tarafından hazırlanmıştır. Fransa'nın baş tacı ettiği bu tatlı, zaman içinde yayılarak dünyanın birçok yerinde tüketilmeye başlanmıştır. Suflenin ana malzemesi yumurta olduğu için, potasyum ve lif değeri oldukça yüksektir. İçi akışkan, dışı yumuşacık nefis mi nefis çikolatalı sufle nasıl yapılır? Mutfağa geçip malzemeleri hazır ettiyseniz, evde çikolatalı sufle yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Siz de yoğun aromalı tatlılar arıyorsanız, ıslak kek veya atıştırmalık çikolata toplarına göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Sufle Tarifi İçin malzemeler

  • 60 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 120 gr bitter çikolata
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz

Çikolatalı Sufle Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin.
  • Tencerenin içerisine unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  • Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın.
  • Yumurta aklarını ise temiz ve kuru bir kaseye alıp 1 tutam tuz ekledikten sonra mikserle iyice çırpın. Tahta kaşıkla çikolatalı hamura azar azar ilave edip karıştırın.
  • Küçük güveç kaplarına hamuru paylaştırın ve 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 7-8 dakika pişirin ve bekletmeden servis yapın.
  • Çikolatalı sufleyi pudra şekeri, kakaolu dondurma veya krema sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Çikolatalı Suflenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sufle yapımına başlamadan önce fırını açarak ısınmasını sağlayın. 
  • Sufle hamurunu kalıba dökmeden önce, tereyağı ile kalıbın dibini yağlayın. Böylece suflenin çökme ihtimali de azalır.
  • Karışımı hazırlarken kısık ateşte olmasına dikkat edin. Topaklanmalar olursa karıştırma hızınızı arttırın.
  • Karışımın ısısı ılıman olana kadar yumurta sarısını ilave etmeyin.
  • Sufleyi pişirirken bir su kabını fırına atarsanız, yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Pişirme süresi bitene kadar fırının kapağını açmayın. Tarifte verilen süreye göre kontrol edebilirsiniz.

1 Porsiyon Çikolatalı Sufle Kaç Kaloridir?

  • Orta boyutlarda hazırlanan bir porsiyon çikolatalı sufle, yaklaşık 390 kaloridir. Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenlerin ve şeker hastalarının 2 porsiyondan fazla yememesi tavsiye edilir.
Yorumlar

sedakarasin 12 Ekim 2016, 17:00

ilk sufle deneyimim bu tarifle oldu. sonuç muhteşemmm :)) teşekkürler lezzet

Misafir 12 Ekim 2016, 17:22

bende ilk defa yapçam inşallah güzel olur tarif için teşekürler

Misafir 12 Ekim 2016, 17:30

akışkan oluyormu

Misafir 12 Ekim 2016, 17:31

Kaç kişilik :-)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:31

Tamam gördüm 4 kisilikmis

Misafir 12 Ekim 2016, 17:36

cok guzel oldu

Misafir 12 Ekim 2016, 17:37

Siz insanlari bu sufle tarifi diye kandiriyosrsunuz. Tarife harfiyen uydugum halde bu cikolatali kek oldu icinde çikolata akmiyor

Misafir 12 Ekim 2016, 17:38

Çok güzel olmuş iyi ki varsın sınız??????????

Misafir 12 Ekim 2016, 17:39

süperdi

Misafir 12 Ekim 2016, 17:39

arkadaşlar akışkan olması mümkün değil bu tarife göre ya 25 dakika pişerse kek olur yanlış yazılmış bu kesinlikle benim yaptığım da en fazla 6-7 dk pişiriyosun azıcık fazla pişince sufle olmuyo kek oluyo.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!