Çikolatalı Sufle
Fransız tatlısı olarak bilinen çikolatalı sufle, rivayete göre ilk kez bir pastaneci tarafından hazırlanmıştır. Fransa'nın baş tacı ettiği bu tatlı, zaman içinde yayılarak dünyanın birçok yerinde tüketilmeye başlanmıştır. Suflenin ana malzemesi yumurta olduğu için, potasyum ve lif değeri oldukça yüksektir. İçi akışkan, dışı yumuşacık nefis mi nefis çikolatalı sufle nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? diye merak edenler için nefis bir tarifimiz var. Mutfağa geçip malzemeleri hazır ettiyseniz, videolu anlatımıyla evde çikolatalı sufle yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Siz de yoğun aromalı tatlılar arıyorsanız, ıslak kek veya atıştırmalık profiterol tarifine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Çikolatalı Sufle Tarifi İçin malzemeler
- 60 gr tereyağı
- Yarım su bardağı un
- 120 gr bitter çikolata
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 yumurta
- 1 tutam tuz
Çikolatalı Sufle Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin.
- Tencerenin içerisine unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın.
- Yumurta aklarını ise temiz ve kuru bir kaseye alıp 1 tutam tuz ekledikten sonra mikserle iyice çırpın. Tahta kaşıkla çikolatalı hamura azar azar ilave edip karıştırın.
- Küçük güveç kaplarına hamuru paylaştırın ve 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 7-8 dakika pişirin ve bekletmeden servis yapın.
- Çikolatalı sufleyi pudra şekeri, kakaolu dondurma veya krema sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Çikolatalı Suflenin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sufle yapımına başlamadan önce fırını açarak ısınmasını sağlayın.
- Sufle yapımında en önemli malzeme yumurtadır. Yumurtanın beyazı ve sarısının mutlaka ayrı ayrı katılması ve çok iyi çırpılması gerekir.
- Sufle hamurunu kalıba dökmeden önce, tereyağı ile kalıbın dibini yağlayın. Böylece suflenin çökme ihtimali de azalır.
- Karışımı hazırlarken kısık ateşte olmasına dikkat edin. Topaklanmalar olursa karıştırma hızınızı arttırın.
- Karışımın ısısı ılıman olana kadar yumurta sarısını ilave etmeyin.
- Sufleyi pişirirken bir su kabını fırına atarsanız, yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Pişirme süresi bitene kadar fırının kapağını açmayın. Tarifte verilen süreye göre kontrol edebilirsiniz.
1 Porsiyon Çikolatalı Sufle Kaç Kaloridir?
- Orta boyutlarda hazırlanan bir porsiyon çikolatalı sufle, yaklaşık 390 kaloridir. Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenlerin ve şeker hastalarının 2 porsiyondan fazla yememesi tavsiye edilir.
Dergide bu ay neler var?