Rokoko

Rokoko
11 Haziran 2023

Rokoko, dondurmaya alternatif arayanlara önerimizdir. Sıcakta sizi hem serinletecek hem de tatlı ihtiyacınızı giderecek bu lezzeti adım adım sizler için yaptık. Hem aileniz hem de dostlarınız bayılacak, emin olun.

DİP NOT

  • Çikolata soslu, geleneksel bezeyi bünyesinde barındıran, fındık ve dondurmayla lezzetlendirilmiş rokoko efsane bir lezzet olarak bilinir.
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Rokoko için

Malzemeler

  • 2 su bardağı fındık (Dövülmüş)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 paket kakaolu bisküvi
  • 1.5 su bardağı süt
  • 400 ml krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 20-25 adet limonlu beze
  • 1 paket vanilya
  • 500 g kaymaklı dondurma

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 g bitter çikolata
Rokoko

Nasıl Yapılır

  1. Dövülmüş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle birlikte kavurun.
  2. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Geniş bir kaseye alın, üzerine sütü ilave ederek karıştırın.
  3. Bisküvileri cam kalıbın tabanına bastırarak yayın. Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta çırpın. Elinizle ufaladığınız bezeler ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Üzerine hafif yumuşattığınız kaymaklı dondurmayı yayın.
  4. Rokokoyu 3 saat buzdolabında bekletin.
  5. Üzeri için çikolatayı tereyağıyla beraber eritin. Buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula yardımıyla sürüp bir saat daha buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis edin.

Rokoko Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Rokokoyu borcam gibi dilediğiniz bir kalıpta yapabilirsiniz. Ancak kullandığınız kalıbın büyüklüğüne göre malzeme miktarlarında değişiklik yapmanız gerekebilir.
  2. Tüm pastayı tek bir kalıpta hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz birer kişilik porsiyonlar şeklinde de servis edebilirsiniz.
  3. Kalıbınıza streç serdiğinizde daha kolay ve rahat bir şekilde kalıptan alabilirsiniz.
  4. Taze ya da kuru meyve ile kuru yemiş seçimi tamamen sizin damak zevkinize bağlı olarak değişebilir.
  5. Tatlınızı ne kadar çok buzlukta dinlendirirseniz o kadar lezzetli olacaktır.
  6. Şık bir sunum için rokokonun üzerini mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo