ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ROKOKO

Rokoko

Rokoko

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rokoko Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 paket kakaolu bisküvi
  • 1.5 su bardağı süt
  • 400 ml krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 20-25 limonlu beze
  • 1 paket vanilya
  • 500 g kaymaklı dondurma

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 g bitter çikolata

Rokoko Nasıl Yapılır?

  • Dövülmüş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle birlikte kavurun. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Geniş bir kaseye alın, üzerine sütü ilave ederek karıştırın.
  • Bisküvileri cam kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta çırpın. Elinizle ufaladığınız bezeler ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Üzerine ha f yumuşattığınız kaymaklı dondurmayı yayın.
  • Rokokoyu üç saat buzdolabında bekletin. Üzeri için çikolatayı tereyağıyla beraber eritin. Buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula yardımıyla sürüp bir saat daha buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.