ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KREM BRÜLE

Krem Brüle

Kekik, ballıbabagiller familyasından kendine özgü kokusu olan bir bitkidir. Güneşi ve sıcağı sevdiğinden toprak sıcaklığının fazla olduğu kayalık ve dağlık bölgelerde yetişir. Yemeklere katılan bir baharat olan kekik kokusuyla meşhurdur. Genellikle et yemeklerinde ve kızartmalarda tercih edilir. Bu bitkiden çıkarılan kekik suyu bal ile karıştırıldığında mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir. Krem brüle ise bir Fransız tatlısıdır. Peki, krem brüle nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, krem brüle yapımı için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Krem Brüle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 ml süt
  • 200 ml krema
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 5 dal taze kekik

Süslemek için

  • Esmer şeker

Krem Brüle Nasıl Yapılır?

  • Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Yumurta sarılarını ve toz şekeri önce yavaş sonra hızlı ayarda karışım beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
  • Süt, krema ve vanilyayı bir tencereye alıp, köpükleninceye kadar orta ateşte çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Yumurta ve şeker karışımını azar azar döküp karıştırmaya devam edin. İnce kıyılmış kekikleri ekleyin.
  • Karışımı kaselere paylaştırın. Kaseleri derin ve dar bir tencereye alın. Yarısına gelecek şekilde sıcak su doldurun. Önceden 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakikaya yakın pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Üzerlerine esmer şeker serpin. Kapları yine aynı tencerede bu kez soğuk su ve buz doldurduğunuz tepsiye dizin.
  • Fırının en üst kademesine tepsiyi yerleştirip fırının ızgarasını çalıştırın. Şeker karamelize olunca fırından çıkarıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!