Creme Brulee

Fransız mutfağından dünyaya yayılan creme brulee, az malzemesi ve pratikliği ile çok sevilir. Üzeri pürmüz ile yakılsa da, pürmüzü olmayanlar için de oldukça kolay bir yöntemimiz var. Yalnızca 6 malzemeden oluşan creme brulee tatlısını, oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Fransız mutfağından creme brulee tarifi için detaylara geçebiliriz.
Fransız usulü creme caramel tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Creme Brulee Tarifi İçin malzemeler
- 200 ml süt
- 200 ml krema
- 1 yumurta sarısı
- 50 gr toz şeker
- 1 paket vanilya
Süslemek için:
- Esmer şeker
Creme Brulee Nasıl Yapılır?
- Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Yumurta sarılarını ve toz şekeri önce yavaş sonra hızlı ayarda karışım beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
- Süt, krema ve vanilyayı bir tencereye alıp, köpükleninceye kadar orta ateşte çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Yumurta ve şeker karışımını azar azar döküp karıştırmaya devam edin.
- Karışımı kaselere paylaştırın. Kaseleri derin ve dar bir tencereye alın. Yarısına gelecek şekilde sıcak su doldurun. Önceden 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakikaya yakın pişirin ve soğumaya bırakın.
- Üzerlerine esmer şeker serpin. Kapları yine aynı tencerede bu kez soğuk su ve buz doldurduğunuz tepsiye dizin.
- Fırının en üst kademesine tepsiyi yerleştirip fırının ızgarasını çalıştırın. Şeker karamelize olunca fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Creme Brulee Kaç Kalori?
- 200 gramlık bir porsiyon krem brüle, yaklaşık 320 kaloridir.
