ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KARNABAHAR ÇORBASI

Karnabahar Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnabahar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pulbiber
  • Kekik
  • Tuz

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pulbiber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!