İskorpit Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

İskorpit Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Balığı haşlamak için
- 1 orta boy iskorpit balığı
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
Çorba için
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 patates
- 6~7 dal dereotu
- Yarım çay bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
İskorpit Çorbası Nasıl Yapılır?
- Balığı temizleyip yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine, limon suyu, sirke, tuz ve su ekleyip 5 dakika haşlayın.
- Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını temizleyin. Balığı haşladığınız suyu çorbada kullanmak üzere ayrı bir tencereye alın.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Küp doğradığınız patates, küçük parçalara böldüğünüz balık, pirinç ve ince kıydığınız dereotunu ilave edin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR