ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ İSKORPİT ÇORBASI

İskorpit çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İskorpit çorbası tarifi için malzemeler

Balığı haşlamak için

  • 1 orta boy iskorpit balığı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

Çorba için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 patates
  • 6~7 dal dereotu
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber

İskorpit çorbası Nasıl Yapılır

Balığı temizleyip yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine, limon suyu, sirke, tuz ve su ekleyip 5 dakika haşlayın. Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını temizleyin. Balığı haşladığınız suyu çorbada kullanmak üzere ayrı bir tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız patates, küçük parçalara böldüğünüz balık, pirinç ve ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.