ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ İSKORPİT ÇORBASI

İskorpit Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İskorpit Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Balığı haşlamak için

  • 1 orta boy iskorpit balığı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

Çorba için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 patates
  • 6~7 dal dereotu
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber

İskorpit Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Balığı temizleyip yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine, limon suyu, sirke, tuz ve su ekleyip 5 dakika haşlayın.
  • Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını temizleyin. Balığı haşladığınız suyu çorbada kullanmak üzere ayrı bir tencereye alın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Küp doğradığınız patates, küçük parçalara böldüğünüz balık, pirinç ve ince kıydığınız dereotunu ilave edin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!