ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ HAVUÇ ÇORBASI

Havuç Çorbası

Havuç çorbasını, güveçte taze fasulye, Ali Nazik ve Hasanpaşa köftesi ile birlikte sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuç Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Önce sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender’den geçirin ve tekrar ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerini isteğe göre krema ve taze çekimiş karabiber ile süsleyip servis yapın.

Havuç Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Havuç çorbası yaparken içine 2 kaşık krema koymanız çorbanızın içimini hem kolaylaştıracak hem de daha da lezzetlendirecektir. 
  • İçerisine farklı sebzeler ekleyerek besleyiciliğini de arttırmanız mümkün olacaktır.
  • Kavurduğunuz havuçlardan ayırarak son aşamada içine atabilirsiniz. Bu görsel olarak çorbanın daha güzel gözükmesini sağlayacaktır. 
  • Çorba yaparken içerisine tavuk suyu ya da sebze suyu koymanız çorbanızı daha da lezzetlendirecektir.
  • Un kavurma işlemi esnasında dikkat etmelisiniz. Ne az kavurup un kokmamalı ne de fazla kavurup unu yakmamalısınız.
  • Unun üzerine sütü eklerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz. Bu nedenle hızlıca çırpmalısınız.
  • Çorbanın kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu nedenle suyu kontrollü bir şekilde eklemelisiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!