ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SÜZME PATLICAN ÇORBASI

Süzme Patlıcan Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süzme Patlıcan Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 25 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 10 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik

Süzme Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İftar sofralarınız için tadı harika bir çorba. Patlıcanları fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun.
  • Büyük bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsakla birlikte iyice karıştırın.
  • Tereyağını tencerede eritin. Un ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın.
  • Sıcak su, tuz, karabiber ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Karışımı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
  • Tereyağını eritip kekik ile karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!