ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ LİMON VE MAYDANOZLU KEREVİZ ÇORBASI

Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 dal pırasa
  • 1 diş sarımsak
  • 1 patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 600 g kereviz
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 750 ml sebze suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş turp
  • 1 tatlı kaşığı Dijon Hardalı
  • 250 ml süt
  • 1 limonun suyu

Üzeri için

  • Maydanoz
  • Değirmen karabiber
  • Rendelenmiş limon kabuğu

Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Yuvarlak doğradığınız pırasa, ezdiğiniz sarımsak ve küp doğradığınız patatesi zeytinyağında hafif soteleyin. Küp doğradığınız kereviz, limon kabuğu ve sebze suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynamaya bırakın. Maydanozdan 4-5 dal kadar ayırıp kalanının saplarını temizleyin ve kaynayan çorbaya ilave edip kısık ataşte 30 dakika pişirin. Turp, hardal, süt ve limon suyunu ilave edin ve 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Çorbanızın üzerini ince kıydığınız maydanozlar, rendelenmiş limon kabuğu ve değirmen karabiberle süsleyerek servis yapın.

Kış aylarında sık sık tüketilen terbiyeli kereviz çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:33

Çok güzel tarıfler ya canım çekti şimdiden hepsini denıycem


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!