ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ PANKEK PASTA

Pankek Pasta

Pankek pasta yapımına tarifimizden ulaşın. Şimdiden afiyet olsun.

Dilerseniz, kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz pankek tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pankek Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 100 ml süt
  • 30 gr tereyağı
  • eritilmiş

Dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr çilek
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı 

Pankek Pasta Nasıl Yapılır?

  • Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını başka bir kasede çırpın. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın.
  • Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Krema, şeker ve vanilyayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. Çilekleri yıkayıp ince dilimleyin.
  • Üç pankekin aralarına krema yayıp çilek dilimleri yerleştirerek üst üste dizin. Üzerini krema, çilek ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!