ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ PANKEK PASTA

Pankek Pasta

Pankek pasta yapımına tarifimizden ulaşın. Şimdiden afiyet olsun.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pankek Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 100 ml süt
  • 30 gr tereyağı
  • eritilmiş

Dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr çilek
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı 

Pankek Pasta Nasıl Yapılır?

Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını başka bir kasede çırpın. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Krema, şeker ve vanilyayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. Çilekleri yıkayıp ince dilimleyin. Üç pankekin aralarına krema yayıp çilek dilimleri yerleştirerek üst üste dizin. Üzerini krema, çilek ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!