ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ FINDIK ÇORBASI

Fındık Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındık Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 çay bardağı krema

Üzeri için

  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Nane

Fındık Çorbası Nasıl Yapılır?

Fındık yağını bir tencereye alın. Toz fındığı ve unu yağa ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak suyu üzerine azar azar ekleyerek karıştırın. Tuz ve beyaz biberi ekleyip 15 dakika pişirin. Kremayı ilave edip karıştırın. Üzeri için tereyağını küçük bir tavada eritip kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbayı servis yapacağınız kaselere paylaştırıp üzerlerine biberli yağı dökün. Nane ile süsleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!